Анализа - Звезда креће у одбројавање: 10/12!

Црвено-белима за титулу потребно још 10 победа. Наравно, у случају да и Партизан буде у успешном низу.

Фудбал 05.03.2018 | 21:15
Анализа - Звезда креће у одбројавање: 10/12!
Фудбалери Црвене звезде налазе се на одличном путу да освоје 28. титулу националног првака.

У досадашњих 25 утакмица Суперлиге, изабраници Владана Милојевића освојили су 66 бодова, што је 14 више од другопласираног Партизана.

До краја првенствене трке остало је још 12 утакмица, у којима је црвено-белима неопходно да упишу 10 победа да би вратили пехар у своје витрине. Да нема поделе бодова уочи плеј-офа, тај број био би и мањи...

Још пет кола остало је до дељења на "горњи" и "доњи" део табеле, а уколико Звезда и Партизан остану на тренутној удаљености, она ће се смањити на седам бодова. То значи да ће црвено-бели у доигравању морати да освоје 15 од могућих 21 бодова.

Све то, наравно, у случају да Партизан има максималан учинак, што је под великим знаком питања јер су црно-бели у последњих осам суперлигашких дуела славили тек два пута.

Уколико ситуација остане као што јесте, односно Звезда на водећој, а Партизан на другој позицији, већ у првом колу плеј-офа гледаћемо "вечити дерби" на стадиону Рајко Митић, који би у случају победе црвено-белих вероватно решио питање шампиона.

Ево и распореда оба тима до краја лигашког дела:

Црвена звезда - Војводиина (у гостима), Напредак (код куће), Мачва (у гостима), Младост (у гостима), Земун (код куће).

Партизан - Рад (код куће), Чукарички (у гостима), Радник (код куће), Бачка (у гостима), Борац (код куће).

Тренутна табела Суперлиге изгледа овако:1.Црвена звезда 66, 2. Партизан 52, 3. Раднички 46, 4. Чукарички 45, 5. Спартак 40, 6. Вождовац 39, 7. Напредак 40, 8. Војводина 37, 9. Младост 33, 10. Радник 30, 11. Земун 25, 12. Мачва 25, 13. Бачка 24, 14. Јавор 21, 15. Рад 18,16. Борац 16.

Уколико би се од идућег кола играо плеј-оф, за Звезду и Партизан то би изгледало овако:

Црвена звезда - Партизан (код куће), Чукарички (у гостима), Раднички (код куће), Напредак (у гостима), Спартак (код куће), Војводина (у гостима), Вождовац (код куће).

Партизан - Црвена звезда (у гостима), Раднички (код куће), Чукарички (код куће), Војводина (у гостима), Напредак (код куће), Вождовац (у гостима), Спартак (код куће).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар