Analiza - Zvezda kreće u odbrojavanje: 10/12!

Crveno-belima za titulu potrebno još 10 pobeda. Naravno, u slučaju da i Partizan bude u uspešnom nizu.

Fudbal 05.03.2018 | 21:15
Analiza - Zvezda kreće u odbrojavanje: 10/12!
Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na odličnom putu da osvoje 28. titulu nacionalnog prvaka.

U dosadašnjih 25 utakmica Superlige, izabranici Vladana Milojevića osvojili su 66 bodova, što je 14 više od drugoplasiranog Partizana.

Do kraja prvenstvene trke ostalo je još 12 utakmica, u kojima je crveno-belima neophodno da upišu 10 pobeda da bi vratili pehar u svoje vitrine. Da nema podele bodova uoči plej-ofa, taj broj bio bi i manji...

Još pet kola ostalo je do deljenja na "gornji" i "donji" deo tabele, a ukoliko Zvezda i Partizan ostanu na trenutnoj udaljenosti, ona će se smanjiti na sedam bodova. To znači da će crveno-beli u doigravanju morati da osvoje 15 od mogućih 21 bodova.

Sve to, naravno, u slučaju da Partizan ima maksimalan učinak, što je pod velikim znakom pitanja jer su crno-beli u poslednjih osam superligaških duela slavili tek dva puta.

Ukoliko situacija ostane kao što jeste, odnosno Zvezda na vodećoj, a Partizan na drugoj poziciji, već u prvom kolu plej-ofa gledaćemo "večiti derbi" na stadionu Rajko Mitić, koji bi u slučaju pobede crveno-belih verovatno rešio pitanje šampiona.

Evo i rasporeda oba tima do kraja ligaškog dela:

Crvena zvezda - Vojvodiina (u gostima), Napredak (kod kuće), Mačva (u gostima), Mladost (u gostima), Zemun (kod kuće).

Partizan - Rad (kod kuće), Čukarički (u gostima), Radnik (kod kuće), Bačka (u gostima), Borac (kod kuće).

Trenutna tabela Superlige izgleda ovako:1.Crvena zvezda 66, 2. Partizan 52, 3. Radnički 46, 4. Čukarički 45, 5. Spartak 40, 6. Voždovac 39, 7. Napredak 40, 8. Vojvodina 37, 9. Mladost 33, 10. Radnik 30, 11. Zemun 25, 12. Mačva 25, 13. Bačka 24, 14. Javor 21, 15. Rad 18,16. Borac 16.

Ukoliko bi se od idućeg kola igrao plej-of, za Zvezdu i Partizan to bi izgledalo ovako:

Crvena zvezda - Partizan (kod kuće), Čukarički (u gostima), Radnički (kod kuće), Napredak (u gostima), Spartak (kod kuće), Vojvodina (u gostima), Voždovac (kod kuće).

Partizan - Crvena zvezda (u gostima), Radnički (kod kuće), Čukarički (kod kuće), Vojvodina (u gostima), Napredak (kod kuće), Voždovac (u gostima), Spartak (kod kuće).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar