Из Челинца прва жртва смрзавања

Младен Дујаковић (33) из Челинца прва је жртва сибирке зиме која је последњих дана погодила бањалучку регију, сазнаје „ЕуроБлиц“.

Република Српска 05.03.2018 | 10:51
Из Челинца прва жртва смрзавања
Комшије су Младена нашле како спава на гранама умотаног у зелену мрежу. У Полицијској управи Бањалука потврђено нам је, наводећи иницијале, да је 19. фебруара поред пута пронађено тело Дујаковића.

 
- Припадници полицијске станице Челинац уз присуство лекара мртвозорника из Дома здравља тог града обавили су увиђај. Тело је превезено и Завод за судску медицину где је обављена обдукција и утврђено је да нема елемената кривичног дела – појаснили су у полицији.

Мештани у Брезичанима причају да је Дујаковић имао тежак живот и да су он и брат годинама живели сами, јер су остали без родитеља.

- Нисам добро познавао Младена, али сам га често сретао. Колико знам понекад је радио и стварно не знам од чега су живели. Чуо сам да се он смрзнуо сигурно неколико дана раније, јер се по селу причало да је нестао – испричао је наш саговорник.

Према његовим речима Младен је често имао сукобе са братом који је био јачи од њега, па када су сазнали да је нестао сумњали су да је то повезано.

- Бојали смо се да га је можда јаче ударио и да је пао негде. Прво смо претраживали терен око куће и нисмо га нашли. Касније га је један од комшија нашао у шуми – рекао је наш саговорник.

Младенов рођак Илија Дујаковић испричао је за „ЕуроБлиц“ да је несрећни младић волео мало више попити и да је тако вероватно било и кобне вечери.

- Чуо сам од рођака да је нестао. Нас око 25 људи из села се скупило да га тражимо, а прва два дана са нама је била и полиција. Прво смо га тражили у близини куће, међутим није било никаквих трагова – каже Илија.

Према његовим речима трећи дан потраге један од комшија је посумњао да би могао бити у близини старе школе која се налази на путу из Јошавке према Брезичанима, јер га је пар пута видео да туда пролази.

- Он и мој син су отишли на то место и тек из другог покушаја су га нашли. Лежао је на неким гранама које су биле поткресане када је неко обарао стабла. Вероватно му је било хладно па се умотао зеленом жичаном мрежом која служи за пластенике и ограде – испричао је Илија.

Каже да је чуо да је Младен то вече био у Јошавки где је радио на једној пилани и да је чуо да је то вече пио алкохол.

- Вероватно да се пешке враћао кући и да су се помешали хладноћа и алкохол, па је сео, а затим и легао да одмори. Младен је стварно био добар момак и није био проблематичан. Једино је понекад имао проблеме са братом који је јачи, па га знао некад и нападати – појаснио је Илија.

Истакао је да су касније чули да је тело Младена превезено у Бањалуку на обдукцију и да је патолог утврдио да је умро од смрзавања и да није имао никакве друге повреде. Мештани села Брезичани испричали су да им је у потрази за Младеном Дујаковићем помагала полиција.

- Трећи дан када смо га нашли, полиција нија била са нама. Чуо сам да су стално били на вези са неким од мештана. Поред тога обавили су разговоре са свима који су познавали Младена, јер су сумњали да је можда и убијен. Када смо пријавили да је нађен, веома брзо су дошли на лице места – рекао је један од мештана.

Преминуо у кафићу

Пре неколико дана власник једног кафича у Брчком у локалу је нашао беживотно тело А.Д. (41) којем је дозволио да преспава унутра.

Наиме, мушкарац је увече дошао до кафића и замолио власника да преспава унутра.

Човек му је то дозволио, а када је следеће јутро дошао у кафић нашао га је без знакова живота. Претпоставља се да је А.Д. тог дана цео дан провео напољу и да није имао где да се склони од великих минуса. Највероватније се ради о природној смрти.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Огњен

05.03.2018 13:10

Сиротињо и Богу си теска.Поцивај у миру на неком бољем мјесту !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.03.2018 16:12

Младенов рођак Илија Дујаковић испричао је за „ЕуроБлиц“ да је несрећни младић волео мало више попити и да је тако вероватно било и кобне вечери.