ФРА: Лион ''X'', Марсељ једва извукао бод!

Марсељу прогледано кроз прсте: Нант у 95. минуту остао без победе! Екипа Рудија Гарсије из прилично дискутабилне ситуације дошла до бода. Лион X! Треба ли Бруно Женесио да буде забринут? Нови реми Лавова, Лига шампиона све даље. . .

Фудбал 05.03.2018 | 10:15
ФРА: Лион ''X'', Марсељ једва извукао бод!
Лион је у кризи!

Тим који је у првом делу сезоне оставио више него добар утисак упао је велику резултатску дубиозу због чега је све извесније да ће остати без Лиге шампиона наредне сезоне! После три везана пораза, изабраници Бруна Женесија уписали су и трећи узастопни реми и то на гостовању Монпељеу (1:1), што их је оборило на четврту позицију, са тек минималним шансама да се ствари окрену на позитивно. Лига шампиона је сада километрима далеко, али и поред свега три освојена бода од могућих осамнаест у последњих шест кола Лион и даље има чак десет бодова предност у односу на петопласирани Рен, што оставља довољно простора да се до краја сезоне избори пласман у Лигу Европе.

Монпеље је први стигао до вођства и то већ у седмом минуту сусрета када је млади нападач Исак Мбенза срушио голгетерски пост од чак 254 минута и пронашао пут до мреже на асистенцију Рубена Агилара. 

Изједначење, уједно и коначни резултат утакмице поставио је Маријано Дијаз поготком непосредно пред истек првог часа игре. Ипак, највеће заслуге за гол иду на рачун Усема Ауара, који је после доброг продора по левој страни и велике гужве у казненом простору упослио Дијаза.

Вредни статистичари и пратиоци дешавања у француском фудбалу су по завршетку меча извукли податак - Лиону се оваква серија без победе није десила још од децембра 2015. године, што је довело до отказа тадашњег тренера Ибера Фурнијеа. Има ли разлога Женесио да буде забринут?

Марсељу прогледано кроз прсте: Нант у 95. минуту остао без победе! Екипа Рудија Гарсије из прилично дискутабилне ситуације дошла до бода.

Бурно вече у Марсељу и само тренутно задовољство међу присталицама домаћег тима, пошто је Олимпик у петом минуту надокнаде дошао до изједначења (1:1). Ипак, домаћин полако губи корак за другопласираним Монаком. Гости су потпуно незадовољни, јер сматрају да погодак Тованаморао да буде поништен, пошто је претходно Луис Густаво фаулирао Николу Палоја. Изабраници Клаудија Ранијерија се са два додатна бода пробили на пето место, овако су остали на седмој позицији и нису успели да прекину низ од четири везане утакмице без победе.

Марсељ дефинитивно пролази кроз велику кризу, након два убедљива пораза од Пари Сен Жермена екипи Рудија Гарсије био је преко потребан повратак на победнички колосек. Али, домаћина је озбиљно пореметио рани погодак гостију. Лео Дибо је био на правом месту после правог карамбола у казненом простору домаћина и одбијену лопту послао у небрањени део мреже Стива Манданде.

Играчи Марсеља су узалудно машили шансе, Жермен, Тован и Паје практично више нису имали решења, а онда су успели да искористе последњу прилику, иако је ситуација била крајње дискутабилна.

ФРАНЦУСКА - 28. КОЛО

Петак
Ница - Лил 2:1 (1:0)
/Балотели 5, Сипријен 81 - Луиз Араухо 52/

Монако - Бордо 2:1 (1:1)
/Јоветић 35, Лопес 69 - Вада 32/

Субота
Троа - ПСЖ 0:2 (0:1)
/Ди Марија 47, Нкунку 77/

Амијен - Рен 0:2 (0:1)
/Казри 41, Сар 84/

Анже - Генган 3:0 (1:0)
/Тајт 1, Токо Екамби 89, Траоре 90+4/

Мец - Тулуз 1:1 (1:0)
/Ро 32 - Амијан 84/

Сент Етјен - Дижон 2:2 (1:1)
/Берић 45+1, 61 - Таварес 32, Саид 55/

Недеља

Каен - Стразбур 2:0 (1:0)
/Кривели 43, Жилбер 87/

Монпеље - Лион 1:1 (1:0)
/Мбенза 7 - Дијаз 58/

Марсељ - Нант 1:1 (0:1)
/Тован 90+5 - Дибо 11/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар