FRA: Lion ''X'', Marselj jedva izvukao bod!

Marselju progledano kroz prste: Nant u 95. minutu ostao bez pobede! Ekipa Rudija Garsije iz prilično diskutabilne situacije došla do boda. Lion X! Treba li Bruno Ženesio da bude zabrinut? Novi remi Lavova, Liga šampiona sve dalje. . .

Fudbal 05.03.2018 | 10:15
FRA: Lion ''X'', Marselj jedva izvukao bod!
Lion je u krizi!

Tim koji je u prvom delu sezone ostavio više nego dobar utisak upao je veliku rezultatsku dubiozu zbog čega je sve izvesnije da će ostati bez Lige šampiona naredne sezone! Posle tri vezana poraza, izabranici Bruna Ženesija upisali su i treći uzastopni remi i to na gostovanju Monpeljeu (1:1), što ih je oborilo na četvrtu poziciju, sa tek minimalnim šansama da se stvari okrenu na pozitivno. Liga šampiona je sada kilometrima daleko, ali i pored svega tri osvojena boda od mogućih osamnaest u poslednjih šest kola Lion i dalje ima čak deset bodova prednost u odnosu na petoplasirani Ren, što ostavlja dovoljno prostora da se do kraja sezone izbori plasman u Ligu Evrope.

Monpelje je prvi stigao do vođstva i to već u sedmom minutu susreta kada je mladi napadač Isak Mbenza srušio golgeterski post od čak 254 minuta i pronašao put do mreže na asistenciju Rubena Agilara. 

Izjednačenje, ujedno i konačni rezultat utakmice postavio je Marijano Dijaz pogotkom neposredno pred istek prvog časa igre. Ipak, najveće zasluge za gol idu na račun Usema Auara, koji je posle dobrog prodora po levoj strani i velike gužve u kaznenom prostoru uposlio Dijaza.

Vredni statističari i pratioci dešavanja u francuskom fudbalu su po završetku meča izvukli podatak - Lionu se ovakva serija bez pobede nije desila još od decembra 2015. godine, što je dovelo do otkaza tadašnjeg trenera Ibera Furnijea. Ima li razloga Ženesio da bude zabrinut?

Marselju progledano kroz prste: Nant u 95. minutu ostao bez pobede! Ekipa Rudija Garsije iz prilično diskutabilne situacije došla do boda.

Burno veče u Marselju i samo trenutno zadovoljstvo među pristalicama domaćeg tima, pošto je Olimpik u petom minutu nadoknade došao do izjednačenja (1:1). Ipak, domaćin polako gubi korak za drugoplasiranim Monakom. Gosti su potpuno nezadovoljni, jer smatraju da pogodak Tovanamorao da bude poništen, pošto je prethodno Luis Gustavo faulirao Nikolu Paloja. Izabranici Klaudija Ranijerija se sa dva dodatna boda probili na peto mesto, ovako su ostali na sedmoj poziciji i nisu uspeli da prekinu niz od četiri vezane utakmice bez pobede.

Marselj definitivno prolazi kroz veliku krizu, nakon dva ubedljiva poraza od Pari Sen Žermena ekipi Rudija Garsije bio je preko potreban povratak na pobednički kolosek. Ali, domaćina je ozbiljno poremetio rani pogodak gostiju. Leo Dibo je bio na pravom mestu posle pravog karambola u kaznenom prostoru domaćina i odbijenu loptu poslao u nebranjeni deo mreže Stiva Mandande.

Igrači Marselja su uzaludno mašili šanse, Žermen, Tovan i Paje praktično više nisu imali rešenja, a onda su uspeli da iskoriste poslednju priliku, iako je situacija bila krajnje diskutabilna.

FRANCUSKA - 28. KOLO

Petak
Nica - Lil 2:1 (1:0)
/Baloteli 5, Siprijen 81 - Luiz Arauho 52/

Monako - Bordo 2:1 (1:1)
/Jovetić 35, Lopes 69 - Vada 32/

Subota
Troa - PSŽ 0:2 (0:1)
/Di Marija 47, Nkunku 77/

Amijen - Ren 0:2 (0:1)
/Kazri 41, Sar 84/

Anže - Gengan 3:0 (1:0)
/Tajt 1, Toko Ekambi 89, Traore 90+4/

Mec - Tuluz 1:1 (1:0)
/Ro 32 - Amijan 84/

Sent Etjen - Dižon 2:2 (1:1)
/Berić 45+1, 61 - Tavares 32, Said 55/

Nedelja

Kaen - Strazbur 2:0 (1:0)
/Kriveli 43, Žilber 87/

Monpelje - Lion 1:1 (1:0)
/Mbenza 7 - Dijaz 58/

Marselj - Nant 1:1 (0:1)
/Tovan 90+5 - Dibo 11/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar