Тужна прича Арсенала...

Венгер ударио на образ играчима, сви чекају да и њему проради савест! Агонија лондонског клуба. . .

Фудбал 06.03.2018 | 00:00
Тужна прича Арсенала...
Не само да је Арсенал поражен од Манчестер Ситија већ је осрамоћен за полувреме. Први пут у историји Премијер лиге су Тобџије примиле три гола на свом терену за полувреме, били су потпуно немоћни, а Арсен Венгер је изгледао као човек којем су све лађе потонуле.

Арсенал и Венгер су у агонији. Ова сеона је скоро па пропала, ако којим случајем не освоје Лигу Европе. А не дају им се велике шансе. Поготово што их у четвртак чека пробуђени Милан. Није толико ни проблем до квалитета Арсенала, колико до атомсфере и Венгерове немоћи да извуче тај квалитет на површину.

Венгер је после дебакла против Ситија одржао получасовни састанак са играчима у свлачионици на којем их је изазвао да покажу квалитет до краја сезоне ако га имају и ударио на њихову савест. Није било вике или повишених тонова, Венгер је био врло миран, али инсајдери из свлачионице откривају острвским медијима да је било непријатно и мучно. Венгер је причао играчима о амбицији да се пласирају у Лигу шампиона, иако су они практично дигли руке од тога и остаје само Лига Европе као последња нада.

Процењује се да је и управа дигла руке од Венгера, али да нико не жели да му то још саопшти очекујући да се он сам повуче и да ускоро објави одлуку о одласку из клуба на крају сезоне. Поједини извори на Острву кажу да Венгер озбиљно размишља о томе, али да не жели ништа да сече док не прођу дуели са Миланом јер га и даље држи нада о пласману у Лигу шампиона.

Џош Кренке, син већинског Арсеналовог власника Стенеа Кренкеа је претходних дана боравио у Лондону како би се детаљније упознао са ситуацијом у клубу. Амерички бизнисмен се вратио кући где ће разговарати са оцем, а онда опет допутовати у Лондон на разговор са Венгером. Власници не желе да Французу уруче отказ, али и та пристојност има границе. Очекују се да ће он сам убрзо саопштити да одлази на крају сезоне и надају се да би та одлука могла да пробуди енергију у играчима да достојанствено заврше сезону и испрате Професора из Арсенала.

Кренке Јуниор не крије разочарање ситуацијом у клубу.

„Морамо да будемо искрени једни према другима и да поведемо дијалог о нашој реалности и ономе где се налазимо тренутно. Јер ако наставимо да се лажемо и заваравамо, биће нам све горе“, поручио је Кренке.

Венгер чека Милан као прекретницу. После четвртка би све могло да буде много јасније. И могла би да стигне вест која се већ неколико година чека у Арсеналу. Све очи су упрте у Арсена Венгера...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар