Tužna priča Arsenala...

Venger udario na obraz igračima, svi čekaju da i njemu proradi savest! Agonija londonskog kluba. . .

Fudbal 06.03.2018 | 00:00
Tužna priča Arsenala...
Ne samo da je Arsenal poražen od Mančester Sitija već je osramoćen za poluvreme. Prvi put u istoriji Premijer lige su Tobdžije primile tri gola na svom terenu za poluvreme, bili su potpuno nemoćni, a Arsen Venger je izgledao kao čovek kojem su sve lađe potonule.

Arsenal i Venger su u agoniji. Ova seona je skoro pa propala, ako kojim slučajem ne osvoje Ligu Evrope. A ne daju im se velike šanse. Pogotovo što ih u četvrtak čeka probuđeni Milan. Nije toliko ni problem do kvaliteta Arsenala, koliko do atomsfere i Vengerove nemoći da izvuče taj kvalitet na površinu.

Venger je posle debakla protiv Sitija održao polučasovni sastanak sa igračima u svlačionici na kojem ih je izazvao da pokažu kvalitet do kraja sezone ako ga imaju i udario na njihovu savest. Nije bilo vike ili povišenih tonova, Venger je bio vrlo miran, ali insajderi iz svlačionice otkrivaju ostrvskim medijima da je bilo neprijatno i mučno. Venger je pričao igračima o ambiciji da se plasiraju u Ligu šampiona, iako su oni praktično digli ruke od toga i ostaje samo Liga Evrope kao poslednja nada.

Procenjuje se da je i uprava digla ruke od Vengera, ali da niko ne želi da mu to još saopšti očekujući da se on sam povuče i da uskoro objavi odluku o odlasku iz kluba na kraju sezone. Pojedini izvori na Ostrvu kažu da Venger ozbiljno razmišlja o tome, ali da ne želi ništa da seče dok ne prođu dueli sa Milanom jer ga i dalje drži nada o plasmanu u Ligu šampiona.

Džoš Krenke, sin većinskog Arsenalovog vlasnika Stenea Krenkea je prethodnih dana boravio u Londonu kako bi se detaljnije upoznao sa situacijom u klubu. Američki biznismen se vratio kući gde će razgovarati sa ocem, a onda opet doputovati u London na razgovor sa Vengerom. Vlasnici ne žele da Francuzu uruče otkaz, ali i ta pristojnost ima granice. Očekuju se da će on sam ubrzo saopštiti da odlazi na kraju sezone i nadaju se da bi ta odluka mogla da probudi energiju u igračima da dostojanstveno završe sezonu i isprate Profesora iz Arsenala.

Krenke Junior ne krije razočaranje situacijom u klubu.

„Moramo da budemo iskreni jedni prema drugima i da povedemo dijalog o našoj realnosti i onome gde se nalazimo trenutno. Jer ako nastavimo da se lažemo i zavaravamo, biće nam sve gore“, poručio je Krenke.

Venger čeka Milan kao prekretnicu. Posle četvrtka bi sve moglo da bude mnogo jasnije. I mogla bi da stigne vest koja se već nekoliko godina čeka u Arsenalu. Sve oči su uprte u Arsena Vengera...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar