МУП деблокирао петљу Шићки Брод

Припадници Јединице за подршку Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона јутрос су деблокирали петљу Шићки Брод у Тузли, а коју је група демобилисаних бораца Армије РБиХ три дана држала у блокади.

Босна и Херцеговина 03.03.2018 | 08:41
МУП деблокирао петљу Шићки Брод
Како је потврђено из МУП-а ТК, полицијска акција спроведена је јутрос око шест сати.

Према незваничним информацијама, неколико бивших бораца задобило је повреде те су превезени у Универзитетско-Клинички центар у Тузли, ради указивања љекарске помоћи.

Саобраћај се на главном саобраћајном чворишту сада одвија без проблема, а припадници Јединице за подршку МУП-а ТК још увијек су на терену.

На мјесту тродневне блокаде остали су поломљени импровизорани шатори у којима су борци провели три ноћи заредом, стари намјештај и згаришта на којима су неколико пута палили ватру како би се загријали, јавља Клиx.ба.

Подсјетимо, незадовољни због, како су и сами навели игноранстког односа надлежних, група демобилисаних бораца у сриједу је блокирала петљу Шићки Брод у Тузли.

Од Владе ФБиХ захтјевали су успоставу тачног борачког регистра, укидање 1.600 борачких удружења те омогућавање накнаде свим демобилисаним борцима.

На позив ресорног федералног министра Салке Букваревића на преговоре у Сарајево нису жељели ићи. Њега су позвали да дође у Тузлу у чему им је он на крају и удовољио.

Након што је од њих тражио да у зграду Скупштине ТК пошаљу пет својих представника, борци то нису жељели учинити те је након неколико сати састанак отказан, а Букваревић кренуо пут Сарајева.

Извор: Клиx

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Хапси И Туци Полицијо Свој Народ А Цувај Лопове И Политицаре

03.03.2018 08:00

Најгора ствар је када посаљу полицију да бије градјане а онај полицајац мора да бије свог суградјанина а мозда се и знају или су цак били у рову и рату заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стршљен

03.03.2018 08:38

Ево сто је Додик подијелио народ и борце. Ојачао полицију. Зна човјек да влада. Е мој Рашо ти у Хагу труни. Плацу вољена земљо.

Name

ре

03.03.2018 09:03

Ја живим у ТК, учесник сам рата, НИКО НЕМА ПРАВО заустављати саобраћај, то је недопустива активност, иди протестуј и штрајкај испред владе а обичан народ оставите на миру. Полиција је сувише дуго толерисала овај безобразлук, то је недопустиво. Километарске колоне први дан, сати и сати проведени на путу по великој хладноћи, пуно жена и дјеце, шлепери са робом....полиција је морала први дан разбити барикаде и успоставити нормалан саобраћај а они који нису задовољни нека просвједују како Бог заповиједа, пред владу, на неком тргу...итд

Name

ре ИСТО БОРАЦ

03.03.2018 09:44

СЛАЗЕМ СЕ ИСТИ нетребају испастат недузни народ који хоце да ради ..дјеца зене ...тразење права подрзавам али ако није политика неки странака иза овоогг

Name

Пролетер

03.03.2018 10:09

За ове што мисле да је Федерација јадна и слаба, због ових сталних штрајкова. Стално се штрајкује и у Француској и у свим нормалним земљама. То није проблем, него је проблем кад народ цркава од глади а НЕ ШТРАЈКУЈЕ, како је то случај са нама, у РС. Мање нас је у односу на пред рат, за око 300.000 и смањујемо се за 20.000 сваке године, па тако да стварно не знам о каквој то побједи пишу Бајини фанови. Ми ћемо нестати, јер ћемо радије побјећи у мп3, него се усудити дићи штрајк против Баје, пошто ће нас његова тешко наоружана полиција, саставити са земљом. Ко не вјерује - нек покуша овако блокирати неки пут. Сретно.

Name

поп

03.03.2018 08:06

Дзаба сте ратовали а сада саљите своју дјецу у Сирију и у кампове за обуку да могу гинути за Бакира као сто сте и ви за Алију.видите какву је империју Алија направио.назалист иста ствар је је и мањем ентитету Додик направио приватну републику јавно краду и низаста не одговарају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

03.03.2018 08:12

У Федерацији бар имају храбрости да изадју да протестују, овдје у РС несмије нико писне. Толико о нама

Name

Ре

03.03.2018 08:25

??? Ваљаш глупости...Изађи из свог засеока мало даље! Какве везе има Сирија са овим људима или обрнуто какве везе би имала Украјина и Сирија (Wагнер) са обичним демобилисаним борцима ВРС???

Name

ре поп

03.03.2018 08:41

А они што немају свој ентитет бјеже с хрватским путовницама на Запад. Сада ко год је способан за рад на Западу може и са БиХ пасошем без обзира на то ко је и шта је по нацији, вјери и ентитету из ког бјежи на Запад.

Name

борац ВРС

03.03.2018 08:48

Мој другар , незна се гдје је горе или тамо или овамо , ви бар нешто покушавате , овдје невреди ни покушавати све је уништено и опљачкано . Док је ово зло на власти и код вас и код нас биће све горе и горе , а тек зло следи . Нека нам је бог на помоћи и вама и нама , али тешко .

Name

ре поп

03.03.2018 09:06

Ма ти си једна обична дезинформисана будала, која Сирија и какво слање дјеце у Сирију. То су појединци којима нико не може забранити одлазак па и у Сирију, нико никоме не наређује ништа, јес ти нормалан, који кампови за обуку??

Name

ре

03.03.2018 09:36

Попе битно је да ти зивис у утопији, за нас се не брини.Ви цак не смијете ни протестовати, него прицате о љепом зивоту који постоји само у васим главама.

Name

075

03.03.2018 08:07

ОФФ ТОПИЦ Надам се да сада видите, ви поједини који нигдје не путујете, да се у Тузли поштују оба писма и да нико као у "Драгановим жупанијама" не шара чирилићне натписе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 075

03.03.2018 08:47

Тузла је до доласка хорди била Југа у малом. А то о шарању ћирилице само у Драгановим жупанијама је истина, исто као што је истина да на улазу у Сарајево са било које стране, ћирилица је добро замазана...

Name

борац рс

03.03.2018 08:20

Говорио сам вам да не ратујемо. Направили сте им Федерацију да вас боље туку. Не наорузавају се ни бакир ни милорад један против другог. него да ударе по вама и нама ако подигнемо главу. Једно не рацунају, ПЛАЦЕНИК СТИТИ ДОК ГА ПЛАЦАС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер.

03.03.2018 08:20

Свака Вам је господине попе на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но Цом.

03.03.2018 09:23

КО ДАЈЕ ПРАВО НЕКОМ ДА БЛОКИРА ПУТ.ТО ЈЕ РАВНО ЗЛОЦИНУ.ГОС.ПРВО РИЈЕСИТЕ СТАЊЕ У СВОЈИМ ОПЦИНАМА И СВОМ КАНТОНУ,ОНДА ЈЕ РИЈЕСЕНИ СВЕ НА ФЕД.НИВОУ.БЛОКИРАЈТЕ ВЛАДУ, ИЗНЕНАДИТЕ ИХ И НЕДАЈТЕ ДА ИДУ КУЦИ ДОК НЕРИЈЕСИТЕ.НЕСМИЈЕТЕ ПАЛИТИ.КО ОГОВАРА ЗА ПАЉЕВИНЕ ПРИЈЕ НЕКОЛИКО ГОДИНА.ТО СУ ЗЛИКОВЦИ СТО СУ ПАЛИЛИ.И ЈА САМ ЦИО РАТ ПРОВЕО КАО БОРАЦ АРБИХ,АЛИ ВАС НЕ ПОДРЗАВАМ У ОВАКВОМ НАСТУПУ.

Name

но цоммм борац АРБХ

03.03.2018 09:47

У ПОТПУНОСТИ СЕ СЛАЗЕМ

Name

АРБХ

03.03.2018 09:55

ИМА 1600 БОРАЦКИ УДРУЗЕЊА ЦЛАНОВИ ТИХ УДРУЗЕЊА СУ БОРЦИ ...КОЈИМ СУ ПРЕСЈЕДНИЦИ ТИХ УДРУЗЕЊА ОБЕЦАЛИ МЕД И МЛИЈЕКО ...НИСУ ОБЕЦАЛИ ЗАПОСЛЕЊЕ ДА РАДИ И ЗАРАДИ ЗА ЗИВОТ ТО ТИ ЊИХОВИ ЦЛАНОВИ НЕБИ НИ ПРИХВАТИЛИ ...ОБЕЦАЊА НИСУ ИСПУЊЕНА И ЦЛАНОВЦИ СЕ ОКРЕЦУ ПРОТИВ УДРУЗЕЊА ЈЕР СЕ НЕКО ДРУГИ НАСАО ДА ИМ ОБЕЦА МЕД И МКЛИЈЕКО ...И ТАКО УКРУГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

03.03.2018 10:05

Послата је порука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

03.03.2018 14:03

Гдје вам је била глава након рата и у федерацији и рс? Ста сте очекивали ? Мед и млијеко? Сажаљење или поштовање ? Па у рату нисте имали ни једно. И друго. Кад су вас највисе требали. А кад су вас искористили очекивали сте да це вам љубит руке? Ја био , видио сконтао гдје то це водит и 1994 пјешке све границе прешао без пасоша ( ниси могао добит као војни обвезник) Моја жеља да одем са ових простора и да се никад висе не вратим ми дала снагу и вољу да "Рамбо је био пицкица " ста сам био у стању урадит само да се клоним са овим простора . Без пара и одјеће и без икакве подршке из вани и из споља , нико ме није чекао тамо него све сам са улице и спавања по трамвајским станицама и ноћним везовима оствари сам свој једини тада циљ : Никад да се висе вратим на ове просторе. Колика је земаљска кугла и колико мјеста за зивот има ови наши простори су ми задња рупа на свирали гдје би зивио. Људска воља чини чуда . Нисам могао бирао гдје цу се родит , али гдје цу живјет је до мене . Ствар је цијене коју зелис платит.

ОДГОВОРИТЕ