MUP deblokirao petlju Šićki Brod

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros su deblokirali petlju Šićki Brod u Tuzli, a koju je grupa demobilisanih boraca Armije RBiH tri dana držala u blokadi.

Bosna i Hercegovina 03.03.2018 | 08:41
MUP deblokirao petlju Šićki Brod
Kako je potvrđeno iz MUP-a TK, policijska akcija sprovedena je jutros oko šest sati.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko bivših boraca zadobilo je povrede te su prevezeni u Univerzitetsko-Klinički centar u Tuzli, radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Saobraćaj se na glavnom saobraćajnom čvorištu sada odvija bez problema, a pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK još uvijek su na terenu.

Na mjestu trodnevne blokade ostali su polomljeni improvizorani šatori u kojima su borci proveli tri noći zaredom, stari namještaj i zgarišta na kojima su nekoliko puta palili vatru kako bi se zagrijali, javlja Klix.ba.

Podsjetimo, nezadovoljni zbog, kako su i sami naveli ignoranstkog odnosa nadležnih, grupa demobilisanih boraca u srijedu je blokirala petlju Šićki Brod u Tuzli.

Od Vlade FBiH zahtjevali su uspostavu tačnog boračkog registra, ukidanje 1.600 boračkih udruženja te omogućavanje naknade svim demobilisanim borcima.

Na poziv resornog federalnog ministra Salke Bukvarevića na pregovore u Sarajevo nisu željeli ići. Njega su pozvali da dođe u Tuzlu u čemu im je on na kraju i udovoljio.

Nakon što je od njih tražio da u zgradu Skupštine TK pošalju pet svojih predstavnika, borci to nisu željeli učiniti te je nakon nekoliko sati sastanak otkazan, a Bukvarević krenuo put Sarajeva.

Izvor: Klix

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Hapsi I Tuci Policijo Svoj Narod A Cuvaj Lopove I Politicare

03.03.2018 08:00

Najgora stvar je kada posalju policiju da bije gradjane a onaj policajac mora da bije svog sugradjanina a mozda se i znaju ili su cak bili u rovu i ratu zajedno.

ODGOVORITE
Name

Stršljen

03.03.2018 08:38

Evo sto je Dodik podijelio narod i borce. Ojačao policiju. Zna čovjek da vlada. E moj Rašo ti u Hagu truni. Placu voljena zemljo.

Name

re

03.03.2018 09:03

Ja živim u TK, učesnik sam rata, NIKO NEMA PRAVO zaustavljati saobraćaj, to je nedopustiva aktivnost, idi protestuj i štrajkaj ispred vlade a običan narod ostavite na miru. Policija je suviše dugo tolerisala ovaj bezobrazluk, to je nedopustivo. Kilometarske kolone prvi dan, sati i sati provedeni na putu po velikoj hladnoći, puno žena i djece, šleperi sa robom....policija je morala prvi dan razbiti barikade i uspostaviti normalan saobraćaj a oni koji nisu zadovoljni neka prosvjeduju kako Bog zapovijeda, pred vladu, na nekom trgu...itd

Name

re ISTO BORAC

03.03.2018 09:44

SLAZEM SE ISTI netrebaju ispastat neduzni narod koji hoce da radi ..djeca zene ...trazenje prava podrzavam ali ako nije politika neki stranaka iza ovoogg

Name

Proleter

03.03.2018 10:09

Za ove što misle da je Federacija jadna i slaba, zbog ovih stalnih štrajkova. Stalno se štrajkuje i u Francuskoj i u svim normalnim zemljama. To nije problem, nego je problem kad narod crkava od gladi a NE ŠTRAJKUJE, kako je to slučaj sa nama, u RS. Manje nas je u odnosu na pred rat, za oko 300.000 i smanjujemo se za 20.000 svake godine, pa tako da stvarno ne znam o kakvoj to pobjedi pišu Bajini fanovi. Mi ćemo nestati, jer ćemo radije pobjeći u mp3, nego se usuditi dići štrajk protiv Baje, pošto će nas njegova teško naoružana policija, sastaviti sa zemljom. Ko ne vjeruje - nek pokuša ovako blokirati neki put. Sretno.

Name

pop

03.03.2018 08:06

Dzaba ste ratovali a sada saljite svoju djecu u Siriju i u kampove za obuku da mogu ginuti za Bakira kao sto ste i vi za Aliju.vidite kakvu je imperiju Alija napravio.nazalist ista stvar je je i manjem entitetu Dodik napravio privatnu republiku javno kradu i nizasta ne odgovaraju

ODGOVORITE
Name

Neutralan

03.03.2018 08:12

U Federaciji bar imaju hrabrosti da izadju da protestuju, ovdje u RS nesmije niko pisne. Toliko o nama

Name

Re

03.03.2018 08:25

??? Valjaš gluposti...Izađi iz svog zaseoka malo dalje! Kakve veze ima Sirija sa ovim ljudima ili obrnuto kakve veze bi imala Ukrajina i Sirija (Wagner) sa običnim demobilisanim borcima VRS???

Name

re pop

03.03.2018 08:41

A oni što nemaju svoj entitet bježe s hrvatskim putovnicama na Zapad. Sada ko god je sposoban za rad na Zapadu može i sa BiH pasošem bez obzira na to ko je i šta je po naciji, vjeri i entitetu iz kog bježi na Zapad.

Name

borac VRS

03.03.2018 08:48

Moj drugar , nezna se gdje je gore ili tamo ili ovamo , vi bar nešto pokušavate , ovdje nevredi ni pokušavati sve je uništeno i opljačkano . Dok je ovo zlo na vlasti i kod vas i kod nas biće sve gore i gore , a tek zlo sledi . Neka nam je bog na pomoći i vama i nama , ali teško .

Name

re pop

03.03.2018 09:06

Ma ti si jedna obična dezinformisana budala, koja Sirija i kakvo slanje djece u Siriju. To su pojedinci kojima niko ne može zabraniti odlazak pa i u Siriju, niko nikome ne naređuje ništa, jes ti normalan, koji kampovi za obuku??

Name

re

03.03.2018 09:36

Pope bitno je da ti zivis u utopiji, za nas se ne brini.Vi cak ne smijete ni protestovati, nego pricate o ljepom zivotu koji postoji samo u vasim glavama.

Name

075

03.03.2018 08:07

OFF TOPIC Nadam se da sada vidite, vi pojedini koji nigdje ne putujete, da se u Tuzli poštuju oba pisma i da niko kao u "Draganovim županijama" ne šara čirilićne natpise!

ODGOVORITE
Name

ре 075

03.03.2018 08:47

Тузла је до доласка хорди била Југа у малом. А то о шарању ћирилице само у Драгановим жупанијама је истина, исто као што је истина да на улазу у Сарајево са било које стране, ћирилица је добро замазана...

Name

borac rs

03.03.2018 08:20

Govorio sam vam da ne ratujemo. Napravili ste im Federaciju da vas bolje tuku. Ne naoruzavaju se ni bakir ni milorad jedan protiv drugog. nego da udare po vama i nama ako podignemo glavu. Jedno ne racunaju, PLACENIK STITI DOK GA PLACAS...

ODGOVORITE
Name

Walter.

03.03.2018 08:20

Svaka Vam je gospodine pope na mjestu.

ODGOVORITE
Name

No Com.

03.03.2018 09:23

KO DAJE PRAVO NEKOM DA BLOKIRA PUT.TO JE RAVNO ZLOCINU.GOS.PRVO RIJESITE STANJE U SVOJIM OPCINAMA I SVOM KANTONU,ONDA JE RIJESENI SVE NA FED.NIVOU.BLOKIRAJTE VLADU, IZNENADITE IH I NEDAJTE DA IDU KUCI DOK NERIJESITE.NESMIJETE PALITI.KO OGOVARA ZA PALJEVINE PRIJE NEKOLIKO GODINA.TO SU ZLIKOVCI STO SU PALILI.I JA SAM CIO RAT PROVEO KAO BORAC ARBIH,ALI VAS NE PODRZAVAM U OVAKVOM NASTUPU.

Name

no commm borac ARBH

03.03.2018 09:47

U POTPUNOSTI SE SLAZEM

Name

ARBH

03.03.2018 09:55

IMA 1600 BORACKI UDRUZENJA CLANOVI TIH UDRUZENJA SU BORCI ...KOJIM SU PRESJEDNICI TIH UDRUZENJA OBECALI MED I MLIJEKO ...NISU OBECALI ZAPOSLENJE DA RADI I ZARADI ZA ZIVOT TO TI NJIHOVI CLANOVI NEBI NI PRIHVATILI ...OBECANJA NISU ISPUNJENA I CLANOVCI SE OKRECU PROTIV UDRUZENJA JER SE NEKO DRUGI NASAO DA IM OBECA MED I MKLIJEKO ...I TAKO UKRUG

ODGOVORITE
Name

Па

03.03.2018 10:05

Послата је порука

ODGOVORITE
Name

Ime

03.03.2018 14:03

Gdje vam je bila glava nakon rata i u federaciji i rs? Sta ste očekivali ? Med i mlijeko? Sažaljenje ili poštovanje ? Pa u ratu niste imali ni jedno. I drugo. Kad su vas najvise trebali. A kad su vas iskoristili očekivali ste da ce vam ljubit ruke? Ja bio , vidio skontao gdje to ce vodit i 1994 pješke sve granice prešao bez pasoša ( nisi mogao dobit kao vojni obveznik) Moja želja da odem sa ovih prostora i da se nikad vise ne vratim mi dala snagu i volju da "Rambo je bio pickica " sta sam bio u stanju uradit samo da se klonim sa ovim prostora . Bez para i odjeće i bez ikakve podrške iz vani i iz spolja , niko me nije čekao tamo nego sve sam sa ulice i spavanja po tramvajskim stanicama i noćnim vezovima ostvari sam svoj jedini tada cilj : Nikad da se vise vratim na ove prostore. Kolika je zemaljska kugla i koliko mjesta za zivot ima ovi naši prostori su mi zadnja rupa na svirali gdje bi zivio. Ljudska volja čini čuda . Nisam mogao birao gdje cu se rodit , ali gdje cu živjet je do mene . Stvar je cijene koju zelis platit.

ODGOVORITE