Појачања за „џ“: Интер има двојицу!

Само да не пукне као са Пастореом! Познате дужине уговора и плате, али све морају да "овере" Кинези.

Фудбал 06.03.2018 | 23:36
Појачања за „џ“: Интер има двојицу!
Млади нападач аргентинског Расинга Лаутаро Мартинез је практично спакован, а како сад ствари стоје Интер има договорена још два посла за предстојећи прелазни рок, у коме ће наставити реконструкцију тима. Мартинез ће коштати 25.000.000 евра, а тандем фудбалера из Серије А стиже за - џабе!

У питању су Стефан де Фрај и Квадо Асамоа.

Италијанска штампа уверава да Интер има усмене договоре са штопером Лација и левим спољним Јувентуса, као и са њиховим агентима и да се само чека одобрење Сунинг групе, већинског власника клуба, како би се оба посла озваничила. Што не би требало да буде проблем баш из разлога што обојици на крају сезоне истичу уговори и за њих не мора да се плаћа обештећење. А ни потраживања на име плате им нису велика.

Де Фрај је одбио понуду Лација за новим уговором и себи обезбедио сјајну стартну позицију за преговоре са заинтересованим странама, јер уместо 30.000.000 евра, колико су планирали да добију на Олимпику, у касу Небескоплавих неће стићи ништа. Холанђанин је мудро истерао своје, с тим да и даље игра у првих 11Симонеа Инзагија, а паралелно с тим је преговарао са другим клубовима.

Дуго се веровало да је Јувентус у предност, али Интер је успео преко својих канала да се дочепа поузданог дефанзивца, а овај прихвати услове. У питању је уговор на пет година и сезонска плата од најмање 4.000.000 евра. Плус бонуси, који подразуимевају и права на коришћење лика и дела играча.

Што се тиче Асамое, и њему истиче уговор у јуну. А како се Леонардо Спинацола враћа са позајмице из Аталанте, репрезентативац Гане је схватио да је време да после шест година потражи нову средину.

Летошњи новајлија Енрике Далберт се није показао као одговарајуће решење на „Меаци“, тренер ЛучаноСпалети је у последњих неколико уткамица на позицију уз леву аут линију гурао Данила Д’Амброзија, мада је он само принудно решење, па је избор пао на искусног дефанзивца. И њему истиче уговор, па Јуве неће добити ни цент иако је у њега уложио око 17.000.000 евра пре шест година кад га је доводио из Удинезеа.

Квадо Асамоа ће са Интером потписати уговор на три године и зарађивати 2.500.000 евра сваке сезоне, а та сума може да нарасте на 3.000.000, зависно од бонуса.

Да би Стефан де Врај и Квадо Асамоа постали званично играчи Интера потребно је да после већ утаначених делова сарадње са директорима Аусилијом и Сабатинијем прођу последњи филтер. У питању је фамозна сагланост Сунинг групе, смештене у Нанђингу. Кад из Кине председник Жанг Ђиндонг упали зелено светло Неразури ће моћи да се похвале тандемом појачања.

Мада... Тако се чекао и Хавијер Пасторе, па никад није добио печат на већ спремљен уговор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар