Pojačanja za „dž“: Inter ima dvojicu!

Samo da ne pukne kao sa Pastoreom! Poznate dužine ugovora i plate, ali sve moraju da "overe" Kinezi.

Fudbal 06.03.2018 | 23:36
Pojačanja za „dž“: Inter ima dvojicu!
Mladi napadač argentinskog Rasinga Lautaro Martinez je praktično spakovan, a kako sad stvari stoje Inter ima dogovorena još dva posla za predstojeći prelazni rok, u kome će nastaviti rekonstrukciju tima. Martinez će koštati 25.000.000 evra, a tandem fudbalera iz Serije A stiže za - džabe!

U pitanju su Stefan de Fraj i Kvado Asamoa.

Italijanska štampa uverava da Inter ima usmene dogovore sa štoperom Lacija i levim spoljnim Juventusa, kao i sa njihovim agentima i da se samo čeka odobrenje Suning grupe, većinskog vlasnika kluba, kako bi se oba posla ozvaničila. Što ne bi trebalo da bude problem baš iz razloga što obojici na kraju sezone ističu ugovori i za njih ne mora da se plaća obeštećenje. A ni potraživanja na ime plate im nisu velika.

De Fraj je odbio ponudu Lacija za novim ugovorom i sebi obezbedio sjajnu startnu poziciju za pregovore sa zainteresovanim stranama, jer umesto 30.000.000 evra, koliko su planirali da dobiju na Olimpiku, u kasu Nebeskoplavih neće stići ništa. Holanđanin je mudro isterao svoje, s tim da i dalje igra u prvih 11Simonea Inzagija, a paralelno s tim je pregovarao sa drugim klubovima.

Dugo se verovalo da je Juventus u prednost, ali Inter je uspeo preko svojih kanala da se dočepa pouzdanog defanzivca, a ovaj prihvati uslove. U pitanju je ugovor na pet godina i sezonska plata od najmanje 4.000.000 evra. Plus bonusi, koji podrazuimevaju i prava na korišćenje lika i dela igrača.

Što se tiče Asamoe, i njemu ističe ugovor u junu. A kako se Leonardo Spinacola vraća sa pozajmice iz Atalante, reprezentativac Gane je shvatio da je vreme da posle šest godina potraži novu sredinu.

Letošnji novajlija Enrike Dalbert se nije pokazao kao odgovarajuće rešenje na „Meaci“, trener LučanoSpaleti je u poslednjih nekoliko utkamica na poziciju uz levu aut liniju gurao Danila D’Ambrozija, mada je on samo prinudno rešenje, pa je izbor pao na iskusnog defanzivca. I njemu ističe ugovor, pa Juve neće dobiti ni cent iako je u njega uložio oko 17.000.000 evra pre šest godina kad ga je dovodio iz Udinezea.

Kvado Asamoa će sa Interom potpisati ugovor na tri godine i zarađivati 2.500.000 evra svake sezone, a ta suma može da naraste na 3.000.000, zavisno od bonusa.

Da bi Stefan de Vraj i Kvado Asamoa postali zvanično igrači Intera potrebno je da posle već utanačenih delova saradnje sa direktorima Ausilijom i Sabatinijem prođu poslednji filter. U pitanju je famozna saglanost Suning grupe, smeštene u Nanđingu. Kad iz Kine predsednik Žang Đindong upali zeleno svetlo Nerazuri će moći da se pohvale tandemom pojačanja.

Mada... Tako se čekao i Havijer Pastore, pa nikad nije dobio pečat na već spremljen ugovor.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar