Крстајић: Да могу, повео бих Видића на Мундијал!

Селектор Србије Младен Крстајић рекао је у интервјуу за грчку Газету да је атмосфера кључни фактор за успех "Орлова" на Светском првенству у Русији.

Фудбал 03.03.2018 | 20:00
Крстајић: Да могу, повео бих Видића на Мундијал!
Крстајић је пре неколико месеци именован за селектора Србије као наследник отпуштеног Славољуба Муслина, чији је био асистент током квалификација.

Многи га критикују што је остао након што је Муслин отпуштен, а оспоравају његово именовање на место селектора због недостатка искуства.

"Желим да буде јасно да ме у стручни штаб Србије није довео Муслин. Дошао сам на позив спортског директора Горана Буњевчевића и председника ФСС Славише Кокезе. Мислим да сам озбиљан и одговоран. Сигурно не бих преузео посао да нисам сигуран да могу да урадим нешто добро. Имам доста самопоуздања, верујем у себе, своје знање и способности. Мислим да исто важи и за моје колеге. Ми ц́емо учинити све што можемо за успех репрезентације Србије на Светском првенству", рекао је Крстајић.

Србија је после осам година заблистала у једном квалификационом циклусу и коначно стигла до великог такмичења.

"Сам пласман у Русију је велики успех, али ћемо се потрудити да оставимо најбољи могући утисак. Играћемо за наш народ, за Србију. Желимо да им донесемо радост. Имали смо одличну атмосферу у тиму, подршку Савеза, навијачи су били на нашој страни и то нам је корак по корак олакшало посао. Нисмо били забринути, сваки меч је био посебан, извукли смо најбоље из тога и прошли даље", додао је селектор.

Иако је репрезентација Србије препона талентованих играча, према мишљењу Крстајића нису индивидуалци ти који ће бити кључни за добар резултат у Русији.

"Потребни су нам дисциплина, добра одбрана, посед, страст. Све од наведеног, али најважнија је добра атмосфера. Ако је окружење добро, све претходно наведено ће доћи. Морамо бити јединствени, бити тим и дати играчима велику подршку", рекао је Крстајић.

Ипак, Крстајић би у Русију рано повео једног бившег саиграча из селекције који је такође у играчкој пензији.

"Немању Видића. Он је неоспорно квалитетан играч, борац, лидер", кратко је рекао члан чувене "Фантастичне четворке" репрезентације Србије и Црне Горе из квалификација за СП 2006.

Међу играчима који би могли да се посебно истакну у Русији је Сергеј Милинковић-Сасвић.

"Има огроман потенцијал, који се развио у Лацију и Италији, у У-21 репрезентафији и током турнеје у Азији. Његов напредак иде у правом смеру и очекујемо од њега да у будуц́ности буде лидер репрезентације. Поред сјајних игара на терену, он је и изузетно зрео и озбиљан. Његов карактер му је много помогао", сматра селектор.

Напад је посебно рањива тачка у тиму Србије, али обећава сјајна форма Александра Пријовића у дресу ПАОК, у којем је остао упркос богатој понуди из Кине.

"Пријовиц́ је остао зато што жели да играо где му се допада. Најважнија ствар за њега и сваког другог играча у репрезентацији је борба. Пред нама је Светско првенство и ми га пратимо", рекао је Крстајић који није отписао ни штопера Олимпијакоса Јагоша Вуковића који је у јануару прешао на позајмицу у италијанску Верону, "Направио је добар избор, јер је отишао негде где би играо. Није играо у Плимпијакосу, а најважнија ствар за играча је време проведено на терену. Он је врло добар играч, пажљиво га пратим због СП".

"Орлови" наредне утакмице играју у марту, састаће се са Мароком 23. и Нигеријом 27.

Србија ће на СП у Русији играти у групи са Костариком (17. јун), Швајцарском (22. јун) и Бразилом (27. јун).

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СрбинРС

03.03.2018 20:34

Засто,да направи пенал?

ОДГОВОРИТЕ