Krstajić: Da mogu, poveo bih Vidića na Mundijal!

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je u intervjuu za grčku Gazetu da je atmosfera ključni faktor za uspeh "Orlova" na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Fudbal 03.03.2018 | 20:00
Krstajić: Da mogu, poveo bih Vidića na Mundijal!
Krstajić je pre nekoliko meseci imenovan za selektora Srbije kao naslednik otpuštenog Slavoljuba Muslina, čiji je bio asistent tokom kvalifikacija.

Mnogi ga kritikuju što je ostao nakon što je Muslin otpušten, a osporavaju njegovo imenovanje na mesto selektora zbog nedostatka iskustva.

"Želim da bude jasno da me u stručni štab Srbije nije doveo Muslin. Došao sam na poziv sportskog direktora Gorana Bunjevčevića i predsednika FSS Slaviše Kokeze. Mislim da sam ozbiljan i odgovoran. Sigurno ne bih preuzeo posao da nisam siguran da mogu da uradim nešto dobro. Imam dosta samopouzdanja, verujem u sebe, svoje znanje i sposobnosti. Mislim da isto važi i za moje kolege. Mi ćemo učiniti sve što možemo za uspeh reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu", rekao je Krstajić.

Srbija je posle osam godina zablistala u jednom kvalifikacionom ciklusu i konačno stigla do velikog takmičenja.

"Sam plasman u Rusiju je veliki uspeh, ali ćemo se potruditi da ostavimo najbolji mogući utisak. Igraćemo za naš narod, za Srbiju. Želimo da im donesemo radost. Imali smo odličnu atmosferu u timu, podršku Saveza, navijači su bili na našoj strani i to nam je korak po korak olakšalo posao. Nismo bili zabrinuti, svaki meč je bio poseban, izvukli smo najbolje iz toga i prošli dalje", dodao je selektor.

Iako je reprezentacija Srbije prepona talentovanih igrača, prema mišljenju Krstajića nisu individualci ti koji će biti ključni za dobar rezultat u Rusiji.

"Potrebni su nam disciplina, dobra odbrana, posed, strast. Sve od navedenog, ali najvažnija je dobra atmosfera. Ako je okruženje dobro, sve prethodno navedeno će doći. Moramo biti jedinstveni, biti tim i dati igračima veliku podršku", rekao je Krstajić.

Ipak, Krstajić bi u Rusiju rano poveo jednog bivšeg saigrača iz selekcije koji je takođe u igračkoj penziji.

"Nemanju Vidića. On je neosporno kvalitetan igrač, borac, lider", kratko je rekao član čuvene "Fantastične četvorke" reprezentacije Srbije i Crne Gore iz kvalifikacija za SP 2006.

Među igračima koji bi mogli da se posebno istaknu u Rusiji je Sergej Milinković-Sasvić.

"Ima ogroman potencijal, koji se razvio u Laciju i Italiji, u U-21 reprezentafiji i tokom turneje u Aziji. Njegov napredak ide u pravom smeru i očekujemo od njega da u budućnosti bude lider reprezentacije. Pored sjajnih igara na terenu, on je i izuzetno zreo i ozbiljan. Njegov karakter mu je mnogo pomogao", smatra selektor.

Napad je posebno ranjiva tačka u timu Srbije, ali obećava sjajna forma Aleksandra Prijovića u dresu PAOK, u kojem je ostao uprkos bogatoj ponudi iz Kine.

"Prijović je ostao zato što želi da igrao gde mu se dopada. Najvažnija stvar za njega i svakog drugog igrača u reprezentaciji je borba. Pred nama je Svetsko prvenstvo i mi ga pratimo", rekao je Krstajić koji nije otpisao ni štopera Olimpijakosa Jagoša Vukovića koji je u januaru prešao na pozajmicu u italijansku Veronu, "Napravio je dobar izbor, jer je otišao negde gde bi igrao. Nije igrao u Plimpijakosu, a najvažnija stvar za igrača je vreme provedeno na terenu. On je vrlo dobar igrač, pažljivo ga pratim zbog SP".

"Orlovi" naredne utakmice igraju u martu, sastaće se sa Marokom 23. i Nigerijom 27.

Srbija će na SP u Rusiji igrati u grupi sa Kostarikom (17. jun), Švajcarskom (22. jun) i Brazilom (27. jun).

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SrbinRS

03.03.2018 20:34

Zasto,da napravi penal?

ODGOVORITE