Можемо и ми да кажемо свашта?

У оквиру трећег трилатералног сусрета министара иностраних послова Србије, Албаније и Италије, први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је имао одвојени билатерални састанак са шефом дипломатије Албаније Дитмиром Бушатијем.

Србија 27.02.2018 | 17:39
Можемо и ми да кажемо свашта?
Министар спољних послова Албаније Дитмир Бушати рекао је да верује да је премијер Еди Рама разјаснио ставове у вези са изјавом о заједничкој спољној политици Косова и Албаније.
 
- Албанија је земља чланица НАТО и кандидат за учлањење у ЕУ и креће се унутар своје спољне политике. Ти оквири су непроменљиви - рекао је Бушати одговарајући на питање новинара у Београду, а после састанка са министрима спољних послова Србије и Италије.

Он је казао да је Рама то изјавио у контексту европских интеграција.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић, међутим, казао је да не треба давати могућност за такво међусобно полемисање.

- Знамо око чега се не слажемо, око Косова, зато бисмо замолили све да буду уздржани приликом давања таквих изјава. Знате да и Србија може да даје такве изјаве. Можемо и ми да кажемо да Србија и Република Српска треба да имају једног председника, али чему то води - поручио је Дачић.

Како каже, волео би да сви у региону разговарају отворено и да има што мање прилика да у јавност износе оно око чега се не слажу.

Албански премијер Еди Рама изнео је поводом десете годишњице једнострано прогласене независности Косова, идеју о заједничкој спољној и безбедносној политици Албаније и Косова, као и о избору заједничког председника.

На састанку Дачића и Бушатија је потврђена обострана опередељеност за наставак развоја билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса, посебно у домену евроинтеграција, регионалних иницијатива, као и домену економије, кроз сарадњу привредних комора.

Изражена је спремност да се у наредном периоду договори потписивање Меморандума о сарадњи два министарства спољних послова, наведено је у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ееее

27.02.2018 16:50

Овај је кроницни болесник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мбкф

27.02.2018 16:54

Могао би ти реци сваста да смијес, и да кога то интертесује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

27.02.2018 16:57

Па ти си и деведесетих причо свашта не би нас зачудило да опет исто причаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ср

27.02.2018 17:06

Срби су своју причу о Косову потрошили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

27.02.2018 17:10

Ваљда је нормално да Србија и Косово имау једног предсједника,јер је то "једна"дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

27.02.2018 17:33

Ми Срби можемо само да причамо...али нас нико не ј.. ни 5%...највише су политичари и тајкуни криви за то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одјеби

27.02.2018 20:05

Више од Босне, како ти није јасно да сте Косово изгубили а да ти је да намириш преко Босне. Никад Србија и српска неће имати једног предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

27.02.2018 21:23

Никада Али бад микада ме кази никада.