Možemo i mi da kažemo svašta?

U okviru trećeg trilateralnog susreta ministara inostranih poslova Srbije, Albanije i Italije, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je imao odvojeni bilateralni sastanak sa šefom diplomatije Albanije Ditmirom Bušatijem.

Srbija 27.02.2018 | 17:39
Možemo i mi da kažemo svašta?
Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati rekao je da veruje da je premijer Edi Rama razjasnio stavove u vezi sa izjavom o zajedničkoj spoljnoj politici Kosova i Albanije.
 
- Albanija je zemlja članica NATO i kandidat za učlanjenje u EU i kreće se unutar svoje spoljne politike. Ti okviri su nepromenljivi - rekao je Bušati odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu, a posle sastanka sa ministrima spoljnih poslova Srbije i Italije.

On je kazao da je Rama to izjavio u kontekstu evropskih integracija.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, međutim, kazao je da ne treba davati mogućnost za takvo međusobno polemisanje.

- Znamo oko čega se ne slažemo, oko Kosova, zato bismo zamolili sve da budu uzdržani prilikom davanja takvih izjava. Znate da i Srbija može da daje takve izjave. Možemo i mi da kažemo da Srbija i Republika Srpska treba da imaju jednog predsednika, ali čemu to vodi - poručio je Dačić.

Kako kaže, voleo bi da svi u regionu razgovaraju otvoreno i da ima što manje prilika da u javnost iznose ono oko čega se ne slažu.

Albanski premijer Edi Rama izneo je povodom desete godišnjice jednostrano proglasene nezavisnosti Kosova, ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru zajedničkog predsednika.

Na sastanku Dačića i Bušatija je potvrđena obostrana operedeljenost za nastavak razvoja bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u domenu evrointegracija, regionalnih inicijativa, kao i domenu ekonomije, kroz saradnju privrednih komora.

Izražena je spremnost da se u narednom periodu dogovori potpisivanje Memoranduma o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Eeee

27.02.2018 16:50

Ovaj je kronicni bolesnik.

ODGOVORITE
Name

mbkf

27.02.2018 16:54

Mogao bi ti reci svasta da smijes, i da koga to intertesuje.

ODGOVORITE
Name

sudija

27.02.2018 16:57

Pa ti si i devedesetih pričo svašta ne bi nas začudilo da opet isto pričaš.

ODGOVORITE
Name

Sr

27.02.2018 17:06

Srbi su svoju priču o Kosovu potrošili.

ODGOVORITE
Name

popara

27.02.2018 17:10

Valjda je normalno da Srbija i Kosovo imau jednog predsjednika,jer je to "jedna"drzava.

ODGOVORITE
Name

Draganče

27.02.2018 17:33

Mi Srbi možemo samo da pričamo...ali nas niko ne j.. ni 5%...najviše su političari i tajkuni krivi za to!

ODGOVORITE
Name

Odjebi

27.02.2018 20:05

Više od Bosne, kako ti nije jasno da ste Kosovo izgubili a da ti je da namiriš preko Bosne. Nikad Srbija i srpska neće imati jednog predsjednika.

ODGOVORITE
Name

Mika

27.02.2018 21:23

Nikada Ali bad mikada me kazi nikada.