Митровић: Не размишљам ни о Рафи, ни о Њукаслу...!

Само Фулам! Александар Митровић рекао је, после сјајног старта у дресу лондонског Фулама, да му није одговарао стил игре Рафаела Бенитеса у Њукасл Јунајтеду.

Фудбал 28.02.2018 | 18:00
Митровић: Не размишљам ни о Рафи, ни о Њукаслу...!
Митро је постигао два гола на последња три меча, док је последњи посебно импресиван – против лидера Чемпионшипа Вулверхемптон Вондерерса на крцатом 'Крејвн котиџу'.

Репрезентативни центарфор Србије лепо је прихватио лопту, повукао је кроз неколико чувара и потом дивним ударцем погодио ближи угао, са двадесетак метара, за коначних 2:0 и корак ближе коначном циљу, баражу за Премијер лигу.

"Било је заиста добро, посебно јер тим већ зна мој стил игре, трудећи се да ме искористе на најбољи могући начин. Лопта добијам тамо где је увек и желим – право у ноге, док ми је противник на леђима. Као што сам и рекао, знају како да ме искористе и био је то леп гол. Осећај је додатно посебан јер је то био мој први погодак у 'Колиби' и надам се да ћу наставити у истом ритму", рекао је Митровић.

Екипа Славише Јокановића налази се на петој позицији, претпоследњој која води у доигравање за место у елити, са седам бодова више од седмопласираног Мидлзбора, а до краја најбоље друге лиге света остало је још само девет кола.

"Нисам ни играо, а ни започињао превише утакмица у Њукаслу. Када погледате све утакмице које сам играо тамо, по десетак, петнаест минута сваке недеље, није било ни реално да имам превише прилике да постигнем гол. Али, овде сам дочекан са толико топлине, што од навијача, што од саиграча, чланова стручног штаба. Заиста уживам у Фуламу", наставио је некадашњи играч Партизана, а затим наставио причу – стављајући у први план врлине свог менаџера и земљака.

"Славишин стил игре је далеко другачији него онај који се заступа у Њукаслу, а мени то чини посао веома лакшим. Момци стално центрирају, тражећи начин да ми створе шансу, стиови нам се поклапају. Код Рафе, екипа игра увек компактно у формацији, оријентисана углавном на контранападе. То је његов стил и ја сам морао да га прихватим, док сам се, истовремено, овде прилагодио веома брзо – управо из разлога јер се игра нападачки. Лопте само долећу у казнени, увек смо испред гола противника...".

Енглески медији преносе и да је Шпанац рекао Митровићу, пре него што га је у јануару послао на позајмицу, да га у будућности види у Њукаслу, али и да мора да постигне барем петнаестак голова до краја сезоне, како би му се доказао.

"Не размишљам ни о Рафи, ни о Њукаслу. Сада сам играч Фулама, овде сам и желим да помогнем да се домогнемо промоције. То је наш једини циљ. Наравно да на том путу желим да постигнем што више погодака, али је примарни циљ да сваког дана барем по мало помогнем тиму. Исто тако, желим Њукаслу све најбоље, надам се да ће остати у лиги јер то и заслужују, због квалитетног тима пре свега, али и добрих навијача и доброг менаџера".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар