Mitrović: Ne razmišljam ni o Rafi, ni o Njukaslu...!

Samo Fulam! Aleksandar Mitrović rekao je, posle sjajnog starta u dresu londonskog Fulama, da mu nije odgovarao stil igre Rafaela Benitesa u Njukasl Junajtedu.

Fudbal 28.02.2018 | 18:00
Mitrović: Ne razmišljam ni o Rafi, ni o Njukaslu...!
Mitro je postigao dva gola na poslednja tri meča, dok je poslednji posebno impresivan – protiv lidera Čempionšipa Vulverhempton Vonderersa na krcatom 'Krejvn kotidžu'.

Reprezentativni centarfor Srbije lepo je prihvatio loptu, povukao je kroz nekoliko čuvara i potom divnim udarcem pogodio bliži ugao, sa dvadesetak metara, za konačnih 2:0 i korak bliže konačnom cilju, baražu za Premijer ligu.

"Bilo je zaista dobro, posebno jer tim već zna moj stil igre, trudeći se da me iskoriste na najbolji mogući način. Lopta dobijam tamo gde je uvek i želim – pravo u noge, dok mi je protivnik na leđima. Kao što sam i rekao, znaju kako da me iskoriste i bio je to lep gol. Osećaj je dodatno poseban jer je to bio moj prvi pogodak u 'Kolibi' i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu", rekao je Mitrović.

Ekipa Slaviše Jokanovića nalazi se na petoj poziciji, pretposlednjoj koja vodi u doigravanje za mesto u eliti, sa sedam bodova više od sedmoplasiranog Midlzbora, a do kraja najbolje druge lige sveta ostalo je još samo devet kola.

"Nisam ni igrao, a ni započinjao previše utakmica u Njukaslu. Kada pogledate sve utakmice koje sam igrao tamo, po desetak, petnaest minuta svake nedelje, nije bilo ni realno da imam previše prilike da postignem gol. Ali, ovde sam dočekan sa toliko topline, što od navijača, što od saigrača, članova stručnog štaba. Zaista uživam u Fulamu", nastavio je nekadašnji igrač Partizana, a zatim nastavio priču – stavljajući u prvi plan vrline svog menadžera i zemljaka.

"Slavišin stil igre je daleko drugačiji nego onaj koji se zastupa u Njukaslu, a meni to čini posao veoma lakšim. Momci stalno centriraju, tražeći način da mi stvore šansu, stiovi nam se poklapaju. Kod Rafe, ekipa igra uvek kompaktno u formaciji, orijentisana uglavnom na kontranapade. To je njegov stil i ja sam morao da ga prihvatim, dok sam se, istovremeno, ovde prilagodio veoma brzo – upravo iz razloga jer se igra napadački. Lopte samo doleću u kazneni, uvek smo ispred gola protivnika...".

Engleski mediji prenose i da je Španac rekao Mitroviću, pre nego što ga je u januaru poslao na pozajmicu, da ga u budućnosti vidi u Njukaslu, ali i da mora da postigne barem petnaestak golova do kraja sezone, kako bi mu se dokazao.

"Ne razmišljam ni o Rafi, ni o Njukaslu. Sada sam igrač Fulama, ovde sam i želim da pomognem da se domognemo promocije. To je naš jedini cilj. Naravno da na tom putu želim da postignem što više pogodaka, ali je primarni cilj da svakog dana barem po malo pomognem timu. Isto tako, želim Njukaslu sve najbolje, nadam se da će ostati u ligi jer to i zaslužuju, zbog kvalitetnog tima pre svega, ali i dobrih navijača i dobrog menadžera".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar