Данас о Заједници српских општина

У Бриселу се настављају разговори делегација Београда и Приштине, а данас је на дневном реду дуго чекана тема - формирање Заједнице српских општина.

Србија 27.02.2018 | 10:21
Данас о Заједници српских општина
Дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу наставља се данас у Бриселу, на коме ће, како је најавила портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич, бити речи о примени споразума о Заједници српских општина, енергетици и мосту у Косовској Митровици.

Главни преговарачи, Марко Ђурић и Авни Афети, првог дана су разговарали о пословима имплементације у области договора о слободи кретања, правосуђа и заједничког управљања прелазима.
 
"Обе стране су потврдиле своју спремност да за неколико недеља наставе разговоре о различитим темамама о којима се разговарало", поручила је Коцијанчич. 

Данас је предвиђено да трилатерални састанак делегација Београда и Приштине, уз присуство представника Европске служне за спољне послове, траје до 16 часова.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вук

27.02.2018 09:59

Нема ништа од те заједнице , Косово је независна држава , касно Марко стиже на Косово , о томе се требало размишљати када су се имања продавала као да су на Бродвеју , а косово празнило.Чича мича готова је прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

но пасаран

27.02.2018 10:41

РС на Косову неверујем да це то Пристина допустити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олбреит

27.02.2018 11:54

Вуциц мора дати Косово! Најбоље да КИМ-Срби додју у РС, и да им се обезбједе услови за зивот. А сто се тице границних прелаза најбоље је сазидати дебели зид какав је био измедју западног и истоцног Берлина и једном заврсити за свагда са Пристином.

ОДГОВОРИТЕ