Danas o Zajednici srpskih opština

U Briselu se nastavljaju razgovori delegacija Beograda i Prištine, a danas je na dnevnom redu dugo čekana tema - formiranje Zajednice srpskih opština.

Srbija 27.02.2018 | 10:21
Danas o Zajednici srpskih opština
Dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou nastavlja se danas u Briselu, na kome će, kako je najavila portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič, biti reči o primeni sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici i mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Glavni pregovarači, Marko Đurić i Avni Afeti, prvog dana su razgovarali o poslovima implementacije u oblasti dogovora o slobodi kretanja, pravosuđa i zajedničkog upravljanja prelazima.
 
"Obe strane su potvrdile svoju spremnost da za nekoliko nedelja nastave razgovore o različitim temamama o kojima se razgovaralo", poručila je Kocijančič. 

Danas je predviđeno da trilateralni sastanak delegacija Beograda i Prištine, uz prisustvo predstavnika Evropske služne za spoljne poslove, traje do 16 časova.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vuk

27.02.2018 09:59

Nema ništa od te zajednice , Kosovo je nezavisna država , kasno Marko stiže na Kosovo , o tome se trebalo razmišljati kada su se imanja prodavala kao da su na Brodveju , a kosovo praznilo.Čiča miča gotova je priča

ODGOVORITE
Name

no pasaran

27.02.2018 10:41

RS na Kosovu neverujem da ce to Pristina dopustiti

ODGOVORITE
Name

Olbreit

27.02.2018 11:54

Vucic mora dati Kosovo! Najbolje da KIM-Srbi dodju u RS, i da im se obezbjede uslovi za zivot. A sto se tice granicnih prelaza najbolje je sazidati debeli zid kakav je bio izmedju zapadnog i istocnog Berlina i jednom zavrsiti za svagda sa Pristinom.

ODGOVORITE