У Берлину сусрет Вучић - Меркел

Предсједник Србије Александар Вучић борави у радној посјети Берлину, гдје ће се састати са канцеларком Ангелом Меркел.

Србија 27.02.2018 | 09:45
У Берлину сусрет Вучић - Меркел
Александар Вучић у Берлин путује на позив њемачке канцеларке а, како је најављено, биће дочекан уз највише војне почасти у сједишту шефице њемачке владе.

Очекује се да ће главне теме састанка бити билатерални односи, регионална питања, као и европске и економско-политичке теме.

Вучић је јуче на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником ЕК Жан Клодом Јункером рекао да му је велика част што ће разговарати са Ангелом Меркел.

"Наша економска сарадња напредује, политичка сарадња је добра и разговараћу са Меркеловом да чујем како она види односе Београда и Приштине, односе у региону", рекао је Вучић.

Након посјете Берлину, Вучић ће у четвртак боравити у Софији, гдје ће састати са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини и лидерима Западног Балкана.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Qуqулеле

27.02.2018 09:59

Отисао АВ на рапорт код своје "шефице"

ОДГОВОРИТЕ
Name

вУÇКо

27.02.2018 10:28

Отишао по инструкције, како да поклони оно што није његово.

Name

Леле мајко

27.02.2018 12:29

Ангели рапорт шта Лавров каже.

Name

Борац рс

27.02.2018 10:06

КАД СЕ ВРАТИ СЛИЈЕДИ САСТАНАК СА ДОДИКОМ ДА МУ РЕФЕРИСЕ ЈЕЛИ МУ СРЕДИО ДА МУ ЕУ НЕ УВОДИ САНКЦИЈЕ. ВУЦИЦУ ЈЕ ТО НАЈ БИТНИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко Крсмановиц Из ПАТКОВАЦЕ БН

27.02.2018 12:19

Најбитније је да је Вуциц тамо отисао као равноправан и да он њој оцита буквицу испод цега Србија неце ици.А колико су Срби ојацали доказ је да Меркелова не смије да уведе Додику санкције и ако је то Америка урадила и притискала ЕУ да уради исто.То само говори колико су се времена промјенила и да се сада и Срби несто питају.

ОДГОВОРИТЕ