U Berlinu susret Vučić - Merkel

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj posjeti Berlinu, gdje će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel.

Srbija 27.02.2018 | 09:45
U Berlinu susret Vučić - Merkel
Aleksandar Vučić u Berlin putuje na poziv njemačke kancelarke a, kako je najavljeno, biće dočekan uz najviše vojne počasti u sjedištu šefice njemačke vlade.

Očekuje se da će glavne teme sastanka biti bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko-političke teme.

Vučić je juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom EK Žan Klodom Junkerom rekao da mu je velika čast što će razgovarati sa Angelom Merkel.

"Naša ekonomska saradnja napreduje, politička saradnja je dobra i razgovaraću sa Merkelovom da čujem kako ona vidi odnose Beograda i Prištine, odnose u regionu", rekao je Vučić.

Nakon posjete Berlinu, Vučić će u četvrtak boraviti u Sofiji, gdje će sastati sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i liderima Zapadnog Balkana.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ququlele

27.02.2018 09:59

Otisao AV na raport kod svoje "šefice"

ODGOVORITE
Name

vUÇKo

27.02.2018 10:28

Отишао по инструкције, како да поклони оно што није његово.

Name

Lele majko

27.02.2018 12:29

Angeli raport šta Lavrov kaže.

Name

Borac rs

27.02.2018 10:06

KAD SE VRATI SLIJEDI SASTANAK SA DODIKOM DA MU REFERISE JELI MU SREDIO DA MU EU NE UVODI SANKCIJE. VUCICU JE TO NAJ BITNIJE.

ODGOVORITE
Name

Milenko Krsmanovic Iz PATKOVACE BN

27.02.2018 12:19

Najbitnije je da je Vucic tamo otisao kao ravnopravan i da on njoj ocita bukvicu ispod cega Srbija nece ici.A koliko su Srbi ojacali dokaz je da Merkelova ne smije da uvede Dodiku sankcije i ako je to Amerika uradila i pritiskala EU da uradi isto.To samo govori koliko su se vremena promjenila i da se sada i Srbi nesto pitaju.

ODGOVORITE