"Јасно сам бранио српске интересе"

Предсједник Србије Александар Вучић каже да је током посјете Хрватској штитио интересе Србије на прави начин.

Србија 25.02.2018 | 13:57
"Јасно сам бранио српске интересе"
"Први сам који је имао храбрости да им каже у лице, јасно и недвосмислено, да другачије видимо 'Олују', коју у Хрватској славе, а која је дан туге у Србији. То нико од наших званичника на такав начин није рекао у Хрватској. Овде јесу, али тамо нису, а ја сам то рекао пред њиховим медијима", рекао је Вучић гостујући на тв Пинк.

Понавља да се није извинио за ствари у прошлости, јер их ми и Хрвати видимо на потпуно другачији начин.

"Њихови новинари су ме као осице нападали, што није ни мало пријатно. Питали су ме за неке изјаве из деведесетих у Глини... Нисам био само у Глини, већ и у Војнићу, Вргинмосту... и тада сам рекао да се надам да ће Крајина да опстане. Је ли то за извињавање, а није 250.000 људи који су остали без својих огњишта", рекао је Вучић.

Подвукао је да је важно да се разговара, те да је задовољан што је разговарао са породицама несталих, чије су судбине тешке, без обзира на то на којој сте страни.

"Разговарао сам са оцем који је изгубио сина... Урадићемо све што можемо да се пронађе где му је син и како је убијен ако је убијен, ако није, да видимо какви су трагови...", рекао је Вучић.

У том смислу, споменуо је и разговоре са представницима хрватске мањине у Србији, и поновио да ће држава урадити све што може даиспуни њихове захтеве.

Такође, захвалио се председници Хрватске Колинди Грабар Китаровић на гостољубивости, коју ће јој, каже, узвратити.

"Градимо боље односе и наставићемо тим путем, а нећу се бавити кампањом мржње која се против мене водила", закључио је председник Србије.

(Тањуг) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Карадоз

25.02.2018 13:12

Па зар он није у Загребу рекао да це да сути неко вријеме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

25.02.2018 15:31

Па и то ти је само обечање, као и сва друга. Гдје он може а да не коментарише? Он не прича само о оним догађајима, о којима не смије да прича, па ту ускачу Вулин и Дачић, умјесто њега,.

Name

Стршљен

25.02.2018 13:15

Тебе само неко мрзи. Тај сто није са тобом он је "издајник" ..... Имамо и ми једнога таквога. Ти га штитиш и браниш јер је исти као и ти. Једно је говорио прије друго сада треће сутра. Само да останете на власти. Најбоље це те бранити интересе Срба када вас нестане са политичке сцене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

25.02.2018 18:56

Они само штрецају на паре и власт...све друго би продали да не трепну!

Name

Пинокио-Калимеро

25.02.2018 13:47

Порасте му нос за пола цента.Јадна мајко сви га нападају,све је неправда само он брани Србе и једино га р азумију ПИНК и Марић,те је јос у недоумици да ли да спашава од пропасти задругу или парове.Могуће да он оде у парове,а Додику препусти задругу посто зна возити трактор,а има и полуџавни воћњак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СзП

25.02.2018 14:45

Ацине изјаве су пуне лажи и измишљотина. Имају снимци на Yоутубе, па сви који желе да чују шта је 1995. у Книну изјављивао, нека их слободно погледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћирко

26.02.2018 07:20

Ко је господин са усницама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Липс

26.02.2018 08:46

Недићев пулен.