"Jasno sam branio srpske interese"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je tokom posjete Hrvatskoj štitio interese Srbije na pravi način.

Srbija 25.02.2018 | 13:57
"Jasno sam branio srpske interese"
"Prvi sam koji je imao hrabrosti da im kaže u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo 'Oluju', koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To niko od naših zvaničnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovde jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima", rekao je Vučić gostujući na tv Pink.

Ponavlja da se nije izvinio za stvari u prošlosti, jer ih mi i Hrvati vidimo na potpuno drugačiji način.

"Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo prijatno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini... Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu... i tada sam rekao da se nadam da će Krajina da opstane. Je li to za izvinjavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta", rekao je Vučić.

Podvukao je da je važno da se razgovara, te da je zadovoljan što je razgovarao sa porodicama nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani.

"Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina... Uradićemo sve što možemo da se pronađe gde mu je sin i kako je ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi...", rekao je Vučić.

U tom smislu, spomenuo je i razgovore sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji, i ponovio da će država uraditi sve što može daispuni njihove zahteve.

Takođe, zahvalio se predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kaže, uzvratiti.

"Gradimo bolje odnose i nastavićemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila", zaključio je predsednik Srbije.

(Tanjug) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Karadoz

25.02.2018 13:12

Pa zar on nije u Zagrebu rekao da ce da suti neko vrijeme?

ODGOVORITE
Name

Proleter

25.02.2018 15:31

Pa i to ti je samo obečanje, kao i sva druga. Gdje on može a da ne komentariše? On ne priča samo o onim događajima, o kojima ne smije da priča, pa tu uskaču Vulin i Dačić, umjesto njega,.

Name

Stršljen

25.02.2018 13:15

Tebe samo neko mrzi. Taj sto nije sa tobom on je "izdajnik" ..... Imamo i mi jednoga takvoga. Ti ga štitiš i braniš jer je isti kao i ti. Jedno je govorio prije drugo sada treće sutra. Samo da ostanete na vlasti. Najbolje ce te braniti interese Srba kada vas nestane sa političke scene.

ODGOVORITE
Name

Pixy

25.02.2018 18:56

Oni samo štrecaju na pare i vlast...sve drugo bi prodali da ne trepnu!

Name

Pinokio-Kalimero

25.02.2018 13:47

Poraste mu nos za pola centa.Jadna majko svi ga napadaju,sve je nepravda samo on brani Srbe i jedino ga r azumiju PINK i Marić,te je jos u nedoumici da li da spašava od propasti zadrugu ili parove.Moguće da on ode u parove,a Dodiku prepusti zadrugu posto zna voziti traktor,a ima i poludžavni voćnjak.

ODGOVORITE
Name

SzP

25.02.2018 14:45

Acine izjave su pune laži i izmišljotina. Imaju snimci na Youtube, pa svi koji žele da čuju šta je 1995. u Kninu izjavljivao, neka ih slobodno pogledaju.

ODGOVORITE
Name

Ćirko

26.02.2018 07:20

Ko je gospodin sa usnicama?

ODGOVORITE
Name

Lips

26.02.2018 08:46

Nedićev pulen.