Нова туристичка понуда Златибора

На свечаном отварању 40. Међународног сајма туризма, у оквиру којег заједно наступају Туристичка организација Златибор и Голд гондола Златибор у хали 4, представљена је целокупна туристичка понуда Западне Србије, а догађају су присуствовали највиши званичници Србије, као и представници медија.

Србија 23.02.2018 | 16:20
Нова туристичка понуда Златибора
Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић био је гост штанда Златибора. У разговору са представницима општине Чајетина и Туристичке организације, министар је имао прилику да се упозна са изузетним резултатима које Златибор остварује када је у питању понуда ове најпознатије туристичке дестинације у Србији и број туриста који је посети.

Оно што је посебно привукло пажњу министра је кутак виртуелне стварности, где се сви посетиоци могу наћи на Златибору, и то управо у једној од 55 кабина Голд гондоле, и у реалном времену се провозати трасом којом ће се гондола кретати – од центра Златибора до врха Торника, уз помоћ ВР наочара.

Ово је била идеална прилика да се министру Љајићу представе пројекти којима Златибор настоји да привуче госте и који ће учинити да најпосећенија планина Србије буде у самом туристичком врху овог дела Европе.

На штанду Туристичке организације Златибор где наступа и Голд гондола Златибор забавили су се и фотографисањем у кутку који је припремљен посебно за ову прилику, а где су се нашли и многи интересантни реквизити. Овим путем, сви који се фотографишу могу учествовати у наградном конкурсу који ће се одиграти путем друштвене мреже Фејсбук.

Фотографије са Сајма туризма потребно је поставити на Фејсбук профил Голд гондола www.фацебоок.цом/ГолдГондола/ и Туристичке организације Златибор www. фацебоок.цом /ТОЗлатибор/ , а власници ФБ профила чије слике добију највише лајкова, освојиће вредне награде попут викенда на Златибору, сета спа услуга, ручка у етно ресторану на Златибору, пакете домаћих млечних производа и друге.

Данас је одржано званично представљање туристичке понуде Златибора, о чему ће говорити представници општине Чајетина и Туристичке организације Златибор. У овом централном догађају посетиоци ће имати и прилику да уживају у воћним коктелима и другим кулинарским специјалитетима карактеристичним за златиборски крај.

Директорка ЈП Голд гондоле Бојана Божанић најавила је да ће златиборска Голд гондола бити изграђена ове године и истиче жељу да у наредних 10 година са својим сарадницима достигне циљ који су себи поставили, а то је милион туриста и десет милиона ноћења.

Везано за презентовање Голд гондоле Златибор на Сајму, Божанић истиче да досадашња искуства посета иностраним сајмовима туризма сведоче само позитивне реакције људи на презентовање гондоле, поготово оних који имају искуство вожње на другим локацијама.

Податак да ће то бити најдужа гондола на свету, привлачи додатну пажњу, а управо тако је било и на отварању овог Сајма туризма који ће трајати до 25.фебруара.



Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лаки је мало нервозан -:

23.02.2018 16:16

А Висеграду нову фасаду без прозора и велики број слика нацелника и његовог замјеника у фулл хд резолуцији.

ОДГОВОРИТЕ