Nova turistička ponuda Zlatibora

Na svečanom otvaranju 40. Međunarodnog sajma turizma, u okviru kojeg zajedno nastupaju Turistička organizacija Zlatibor i Gold gondola Zlatibor u hali 4, predstavljena je celokupna turistička ponuda Zapadne Srbije, a događaju su prisustvovali najviši zvaničnici Srbije, kao i predstavnici medija.

Srbija 23.02.2018 | 16:20
Nova turistička ponuda Zlatibora
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić bio je gost štanda Zlatibora. U razgovoru sa predstavnicima opštine Čajetina i Turističke organizacije, ministar je imao priliku da se upozna sa izuzetnim rezultatima koje Zlatibor ostvaruje kada je u pitanju ponuda ove najpoznatije turističke destinacije u Srbiji i broj turista koji je poseti.

Ono što je posebno privuklo pažnju ministra je kutak virtuelne stvarnosti, gde se svi posetioci mogu naći na Zlatiboru, i to upravo u jednoj od 55 kabina Gold gondole, i u realnom vremenu se provozati trasom kojom će se gondola kretati – od centra Zlatibora do vrha Tornika, uz pomoć VR naočara.

Ovo je bila idealna prilika da se ministru Ljajiću predstave projekti kojima Zlatibor nastoji da privuče goste i koji će učiniti da najposećenija planina Srbije bude u samom turističkom vrhu ovog dela Evrope.

Na štandu Turističke organizacije Zlatibor gde nastupa i Gold gondola Zlatibor zabavili su se i fotografisanjem u kutku koji je pripremljen posebno za ovu priliku, a gde su se našli i mnogi interesantni rekviziti. Ovim putem, svi koji se fotografišu mogu učestvovati u nagradnom konkursu koji će se odigrati putem društvene mreže Fejsbuk.

Fotografije sa Sajma turizma potrebno je postaviti na Fejsbuk profil Gold gondola www.facebook.com/GoldGondola/ i Turističke organizacije Zlatibor www. facebook.com /TOZlatibor/ , a vlasnici FB profila čije slike dobiju najviše lajkova, osvojiće vredne nagrade poput vikenda na Zlatiboru, seta spa usluga, ručka u etno restoranu na Zlatiboru, pakete domaćih mlečnih proizvoda i druge.

Danas je održano zvanično predstavljanje turističke ponude Zlatibora, o čemu će govoriti predstavnici opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. U ovom centralnom događaju posetioci će imati i priliku da uživaju u voćnim koktelima i drugim kulinarskim specijalitetima karakterističnim za zlatiborski kraj.

Direktorka JP Gold gondole Bojana Božanić najavila je da će zlatiborska Gold gondola biti izgrađena ove godine i ističe želju da u narednih 10 godina sa svojim saradnicima dostigne cilj koji su sebi postavili, a to je milion turista i deset miliona noćenja.

Vezano za prezentovanje Gold gondole Zlatibor na Sajmu, Božanić ističe da dosadašnja iskustva poseta inostranim sajmovima turizma svedoče samo pozitivne reakcije ljudi na prezentovanje gondole, pogotovo onih koji imaju iskustvo vožnje na drugim lokacijama.

Podatak da će to biti najduža gondola na svetu, privlači dodatnu pažnju, a upravo tako je bilo i na otvaranju ovog Sajma turizma koji će trajati do 25.februara.



Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Laki je malo nervozan -:

23.02.2018 16:16

A Visegradu novu fasadu bez prozora i veliki broj slika nacelnika i njegovog zamjenika u full hd rezoluciji.

ODGOVORITE