ФС БиХ о "сумњивим утакмицама"...

Кровна кућа бх. фудбала огласила се Саопштењем поводом наводних манипулација резултатима које истражује УЕФА.

Фудбал 22.02.2018 | 22:30
ФС БиХ о "сумњивим утакмицама"...
Поводом медијских чланака у којима се наводи да је "УЕФА затражила од власти у Босни и Херцеговини провјеру шест утакмица због сумњи у манипулацију резултатима", бх. кућа фудбала огласила се званичним Саопштењем, у којем се наглашава како ће Фудбалски савез БиХ (ФС БиХ) учинити све да сарадњом са УЕФА открије све неправилности у домаћем фудбалу, али да тренутно нема сазнања да се УЕФА обратила надлежним органима у БиХ.

Сопштење преносимо у цјелини.

"Немамо сазнања да се УЕФА у вези са наведеним непосредно обраћала надлежним органима наше земље. Међутим, Фудбалски савез Босне и Херцеговине је у претходном периоду примио неколико извјештаја из УЕФА који се односе на сумње у евентуалне нерегуларности на појединим утакмицама у Босни и Херцеговини. У вези с тим предузете су конкретне активности у складу са одредбама важећих прописа ФС БиХ.

У том смислу, након провођења истражних радњи пред органима ФС БиХ, сви предмети који се односе на сумње у евентуалне нерегуларности на утакмицама прослијеђују се надлежном државном тужилаштву на поступање у складу са законским прописима. Сходно наведеном, извјестан број предмета је достављен Тужилаштву Босне и Херцеговине, док се за одређене предмете поступци воде пред органима Савеза.

Имајући у виду начело повјерљивости ФС БиХ није у могућности објављивати конкретне податке о утакмицама које су предмет истраге, али наглашавамо да је ФС БиХ отворен за сарадњу са релевантним тијелима УЕФА и надлежним органима за проведбу закона у Босни и Херцеговини", наводи се у Саопштењу ФС БиХ објављеном на званичној страници Савеза.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар