FS BiH o "sumnjivim utakmicama"...

Krovna kuća bh. fudbala oglasila se Saopštenjem povodom navodnih manipulacija rezultatima koje istražuje UEFA.

Fudbal 22.02.2018 | 22:30
FS BiH o "sumnjivim utakmicama"...
Povodom medijskih članaka u kojima se navodi da je "UEFA zatražila od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest utakmica zbog sumnji u manipulaciju rezultatima", bh. kuća fudbala oglasila se zvaničnim Saopštenjem, u kojem se naglašava kako će Fudbalski savez BiH (FS BiH) učiniti sve da saradnjom sa UEFA otkrije sve nepravilnosti u domaćem fudbalu, ali da trenutno nema saznanja da se UEFA obratila nadležnim organima u BiH.

Sopštenje prenosimo u cjelini.

"Nemamo saznanja da se UEFA u vezi sa navedenim neposredno obraćala nadležnim organima naše zemlje. Međutim, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u prethodnom periodu primio nekoliko izvještaja iz UEFA koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim preduzete su konkretne aktivnosti u skladu sa odredbama važećih propisa FS BiH.

U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima FS BiH, svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama proslijeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza.

Imajući u vidu načelo povjerljivosti FS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet istrage, ali naglašavamo da je FS BiH otvoren za saradnju sa relevantnim tijelima UEFA i nadležnim organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini", navodi se u Saopštenju FS BiH objavljenom na zvaničnoj stranici Saveza.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar