ЛЕ: Ово је састав Црвене звезде за напад на ЦСКА!

Тренер Владан Милојевић најавио је дан пред дуел у Москви да ће његов тим играти на побједу. Овај састав то и потврђује.  Бајага на -26 није дочекао Тамару испред Бољшој театра! Хоће ли Милојевић са црвено-белима дочекати осмину финала? Срнић поново на чекању. . .

Фудбал 21.02.2018 | 11:15
ЛЕ: Ово је састав Црвене звезде за напад на ЦСКА!
Тренер је најавио офанзиву, састав то и потврђује!

Ричмонд Боаћи није успио да се опорави за реванш шеснаестине финала Лиге Европе против ЦСКА, па је експедиција Црвене звезде допутовала у Москву без голгетера из Гане.

По ономе што се може чути, улога центарфора поново ће припасти Александру Пешићу, који није био на свом нивоу у првој утакмици, али је у суботу против Јавора вратио самопуздање постигавши два гола, уз асистенцију Аџићу у побједи 3:0.

Црвено-бијели на ВЕБ арену долазе послије 0:0 у Београду, тако да су у бољој позицији него домаћин, којем је неопходна побједа да би прошао.

Тим који је играо у првој утакмици оставио је одличан утисак против много искуснијег ривала, а када нешто ваља - не би требало мијењати.

Игра скривалица је завршена. Ако је уопште била и започета, узимајући у обзир чињеницу да је први помоћник Виктора Гончаренка - Александар Јермакович, као тренер БАТЕ Борисова, из сваке могуће перспективе видео потенцијал Црвене звезде. Аналитичан какав јесте, без шансе да користи Ричмонда Боаћија, Владан Милојевић се одлучио за (не)очекивано решење.

На московских -14 шансу ће добити идентичан тим из београдског дуела. А то значи: напред ће Александар Пешић, док ће зимско појачање Ел Фарду Бен поново добити предност у односу на Славољуба Срнића. Или ће из другачије визуре посматрано брзоноги Шапчанин бити озбиљан адут са клупе, спреман да у наставку меча додатно оптерети потенцијално нервозне линије тима ЦСКА.

Док су огрнути зимском опремом и шаловима око уста играчи Црвене звезде трчали кругове у спортском центру ЦСКА, јер се трава ВЕБ арене чувала, Владан Милојевић је деловао смирено. Чак изненађујуће смирено. Руке на његовим леђима откривале су да је потенцијалне дилеме решио пре него што је Звездин авион кренуо пут руског мегаполиса. Ваљда он зна зашто је иницијалну предност дао Бену у односу на војника Срнића. Чињеница је да појачање из Олимпијакоса сваким даном у сваком погледу све више напредује. Показује да је тимски играч, да је поливалентан и да је способан да смисленом асистенцијом споји са голом Александра Пешића. Још да је спустио "мушицу" пре седам или три дана против Јавора, његов учинак био би јако добар. Чак - одличан.

Не рачунајући ту, бар у глави медијских изасланика створену дилему у избору између Срнића и Бена, остало је било очекивано. Вероватно Милојевић жели да сачува поједине аутоматизме и тандемску игру. И сасвим је нормално што ће на удруженим снагама по левој страни поново деловати Родић и Радоњић. И што ће троугао у маневру поново чинити Јовичић, Доналд и Крстичић. Да не говоримо о томе да су Вујадин Савић иДамијен Ле Талек неприкосновени. Баш као и бек Филип Стојковић и голман Милан Борјан.

Веће је питање хоће ли Милојевић направити неко изненађење унутар очекиваног тима, односно да ли он као тренер у недостатку Боаћија има могућност да креира. Показао је у реваншу против Краснодара да и те како то уме. Свима је у сећању остала чињеница да су црвено-бели тада имали велику испомоћ са клупе. Тада је Гобељић закључао Вандерсона, Милић уписао асистенцију ка Пешићу који је такође ушао са клупе.

Уколико Звезда поново буде конкурентна знајте да ће озбиљан допринос имати играчи који ће дуел почети на клупи. Тамо ће бити Гобељић, Срнић, вероватно и Милић. Показали су се као врло важне карике Звездиног европског успеха. Толико јаке да Милојевић верује да са њима и очекиваном поставом на терену може да дочека још један велики скалп и осмину финала Лига Европе.

Мада велики звездаш Момчило Бајагић Бајага у оном култном хиту није дочекао Тамару на минус 26 испред Бољшој театра...

Иако се код Владана Милојевића и његових најближих сарадника ријетко може погодити шта су припремили, очекујемо да у сриједу од 18 часова (пренос на ТВ Арена Спорт 3) на терен од првог минута истрчи истих 11 играча у црвено-бијелим дресовима као у првој утакмици.

Дакле: Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Доналд, Јовичић - Бен, Крстичић, Радоњић - Пешић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Делија 1987

21.02.2018 11:04

Доста добра анализа али...Ако сте се имало бавили фудбалом у стварности онда знате колико је незгодно кад у тиму немате тројицу увијек стандардних. Канга, Боаћи, Срнић...Још ако се сјетимо да су дали доста битних голова. Звездо само храбро....

ОДГОВОРИТЕ