LE: Ovo je sastav Crvene zvezde za napad na CSKA!

Trener Vladan Milojević najavio je dan pred duel u Moskvi da će njegov tim igrati na pobjedu. Ovaj sastav to i potvrđuje.  Bajaga na -26 nije dočekao Tamaru ispred Boljšoj teatra! Hoće li Milojević sa crveno-belima dočekati osminu finala? Srnić ponovo na čekanju. . .

Fudbal 21.02.2018 | 11:15
LE: Ovo je sastav Crvene zvezde za napad na CSKA!
Trener je najavio ofanzivu, sastav to i potvrđuje!

Ričmond Boaći nije uspio da se oporavi za revanš šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA, pa je ekspedicija Crvene zvezde doputovala u Moskvu bez golgetera iz Gane.

Po onome što se može čuti, uloga centarfora ponovo će pripasti Aleksandru Pešiću, koji nije bio na svom nivou u prvoj utakmici, ali je u subotu protiv Javora vratio samopuzdanje postigavši dva gola, uz asistenciju Adžiću u pobjedi 3:0.

Crveno-bijeli na VEB arenu dolaze poslije 0:0 u Beogradu, tako da su u boljoj poziciji nego domaćin, kojem je neophodna pobjeda da bi prošao.

Tim koji je igrao u prvoj utakmici ostavio je odličan utisak protiv mnogo iskusnijeg rivala, a kada nešto valja - ne bi trebalo mijenjati.

Igra skrivalica je završena. Ako je uopšte bila i započeta, uzimajući u obzir činjenicu da je prvi pomoćnik Viktora Gončarenka - Aleksandar Jermakovič, kao trener BATE Borisova, iz svake moguće perspektive video potencijal Crvene zvezde. Analitičan kakav jeste, bez šanse da koristi Ričmonda Boaćija, Vladan Milojević se odlučio za (ne)očekivano rešenje.

Na moskovskih -14 šansu će dobiti identičan tim iz beogradskog duela. A to znači: napred će Aleksandar Pešić, dok će zimsko pojačanje El Fardu Ben ponovo dobiti prednost u odnosu na Slavoljuba Srnića. Ili će iz drugačije vizure posmatrano brzonogi Šapčanin biti ozbiljan adut sa klupe, spreman da u nastavku meča dodatno optereti potencijalno nervozne linije tima CSKA.

Dok su ogrnuti zimskom opremom i šalovima oko usta igrači Crvene zvezde trčali krugove u sportskom centru CSKA, jer se trava VEB arene čuvala, Vladan Milojević je delovao smireno. Čak iznenađujuće smireno. Ruke na njegovim leđima otkrivale su da je potencijalne dileme rešio pre nego što je Zvezdin avion krenuo put ruskog megapolisa. Valjda on zna zašto je inicijalnu prednost dao Benu u odnosu na vojnika Srnića. Činjenica je da pojačanje iz Olimpijakosa svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje. Pokazuje da je timski igrač, da je polivalentan i da je sposoban da smislenom asistencijom spoji sa golom Aleksandra Pešića. Još da je spustio "mušicu" pre sedam ili tri dana protiv Javora, njegov učinak bio bi jako dobar. Čak - odličan.

Ne računajući tu, bar u glavi medijskih izaslanika stvorenu dilemu u izboru između Srnića i Bena, ostalo je bilo očekivano. Verovatno Milojević želi da sačuva pojedine automatizme i tandemsku igru. I sasvim je normalno što će na udruženim snagama po levoj strani ponovo delovati Rodić i Radonjić. I što će trougao u manevru ponovo činiti Jovičić, Donald i Krstičić. Da ne govorimo o tome da su Vujadin Savić iDamijen Le Talek neprikosnoveni. Baš kao i bek Filip Stojković i golman Milan Borjan.

Veće je pitanje hoće li Milojević napraviti neko iznenađenje unutar očekivanog tima, odnosno da li on kao trener u nedostatku Boaćija ima mogućnost da kreira. Pokazao je u revanšu protiv Krasnodara da i te kako to ume. Svima je u sećanju ostala činjenica da su crveno-beli tada imali veliku ispomoć sa klupe. Tada je Gobeljić zaključao Vandersona, Milić upisao asistenciju ka Pešiću koji je takođe ušao sa klupe.

Ukoliko Zvezda ponovo bude konkurentna znajte da će ozbiljan doprinos imati igrači koji će duel početi na klupi. Tamo će biti Gobeljić, Srnić, verovatno i Milić. Pokazali su se kao vrlo važne karike Zvezdinog evropskog uspeha. Toliko jake da Milojević veruje da sa njima i očekivanom postavom na terenu može da dočeka još jedan veliki skalp i osminu finala Liga Evrope.

Mada veliki zvezdaš Momčilo Bajagić Bajaga u onom kultnom hitu nije dočekao Tamaru na minus 26 ispred Boljšoj teatra...

Iako se kod Vladana Milojevića i njegovih najbližih saradnika rijetko može pogoditi šta su pripremili, očekujemo da u srijedu od 18 časova (prenos na TV Arena Sport 3) na teren od prvog minuta istrči istih 11 igrača u crveno-bijelim dresovima kao u prvoj utakmici.

Dakle: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Jovičić - Ben, Krstičić, Radonjić - Pešić.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Delija 1987

21.02.2018 11:04

Dosta dobra analiza ali...Ako ste se imalo bavili fudbalom u stvarnosti onda znate koliko je nezgodno kad u timu nemate trojicu uvijek standardnih. Kanga, Boaći, Srnić...Još ako se sjetimo da su dali dosta bitnih golova. Zvezdo samo hrabro....

ODGOVORITE