ФРА: Ница и даље тумара у мраку! Пораз Лиона, побједа ОМ-а!

Тован је чаробњак са Велодрома! После пет везаних ремија Марсељ славио против Бордоа. Араухов пројектил за уништење Лиона! Каква голчина. Нант узео бод на Азурној Обали.

Фудбал 19.02.2018 | 10:30
ФРА: Ница и даље тумара у мраку! Пораз Лиона, побједа ОМ-а!
Црна серија Нице се наставља. Клуб са Азурне обале ни четврти меч заредом није дошао до победе у француској Лиги 1. Овај пут бод са стадиона Алијанц Ривијера однео је Нант, било је 1:1 у утакмици 26. кола.

А није деловало на основу почетка меча да ће коначан исход бити овакав. Јер, већ у петом минуту искусни Данте је довео Ницу у вођство.

Радост навијача Нице није, међутим, трајала дуго јер је у 27. минуту Аргентинац Емилијано Салаискористио пенал који је чини се оправдано досуђен за Нант.

Иначе, гледајући новију историју међусобних дуела, може се рећи да Нанту одговарају гостовања у Ници, јер је ово четврти пут на пет мечева да нису изгубили.

Лион је као крава музара која произведе двадесет литара млека, а онда се ритне и све проспе. Тако је ове вечери Лион просуо вођство од два гола против Лила и на крају једва сачувао бод - 2:2 (0:2).

Лил је до ремија и важног бода у борби за опстанак стигао после спектакуларног гола Луиза Араухау самом финишу утакмице. Био је то пројектил за телевизијске шпице, за који Антони Лопес није имао апсолутно никакво решење упркос томе што је лопта протутњала крај њему ближег угла. 

А минутима пре Араухове ракете тешко је било замислити да би Лион могао да испусти победу. Након првог дела утакмице чинило се да је Лион решио више од пола посла јер је Бернард Траоре искористио два велика пропуста одбране ривала и из непосредне близине тресао мреже. Прво након доброг дриблинга Мемфиса Депаја по левом боку, а онда и одбитка на који је Траоре савршено натрчао, потом и након муњевитог дриблинга Лукаса Тусара такође по левој страни и додавања ка Маркалу, онда и добре реакције младог крилног нападача за 2:0.

Ипак, Лион није успео да сачува мирну главу, већ је до краја утакмице све просуо. Почело је голом Николаса Пепеа на Араухову асистенцију, а завршило се већ поменутом голчином младог бразилског нападача за коначних 2:2.

Марсељ држи корак у борби за друго место у француској Лиги 1. Олимпик је на Велодрому победио увек неугодни Бордо са 1:0 у последњој утакмици 26. кола националног шампионата.

То је прва победа у дуелима ове две екипе после чак пет узастопних ремија.

Као и у готово свим утакмицама ове сезоне јунак победе био је Флоријан Тован. Он је у 34. минуту искористио асистенцију Димитрија Пајеа. То се до сада показала као веома добра комбинација и убојито оружје.

Победа домаћина могла је да буде и убедљивија јер је у другом полувремену имао још три веома добре ситуације пред противничким голом. Иначе, ово је Бордоу био први пораз након четири везана тријумфа.

ФРАНЦУСКА 1 - 25. коло

Петак
Монако - Дижон 4:0 (1:0)
/Кејта 13, Фабињо 69. пенал, Лопес 88, Глик 90+3/ 

Субота 
ПСЖ - Стразбур 5:2 (3:1)
/Дракслер 10, Нејмар 21, Ди Марија 22, Кавани 73, 79 - Аолу 6, Баокен 67/

Амијен Тулуз 0:0

Анже - Сент Етјен 0:1 (0:0)
/Берич 79/

Каен - Рен 2:2 (1:2)
/Сривели 6, Да Силва 84 - Сако 9, 21/

Монпеље  Генган 1:1 (0:1)
/Сио 73 - Енгбакото 29 пен/

Троа - Мец 1:0 (0:0)
/Нијане 88/

Недеља
Ница - Нант 1:1 (1:1)
/Данте 5 - Сала 27пен/

Лил - Лион 2:2 (0:2)
/Пепе 65, Араухо 81 - Траоре 21, 44/

Марсељ - Бордо 1:0 (1:0)
/Тован 34/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар