FRA: Nica i dalje tumara u mraku! Poraz Liona, pobjeda OM-a!

Tovan je čarobnjak sa Velodroma! Posle pet vezanih remija Marselj slavio protiv Bordoa. Arauhov projektil za uništenje Liona! Kakva golčina. Nant uzeo bod na Azurnoj Obali.

Fudbal 19.02.2018 | 10:30
FRA: Nica i dalje tumara u mraku! Poraz Liona, pobjeda OM-a!
Crna serija Nice se nastavlja. Klub sa Azurne obale ni četvrti meč zaredom nije došao do pobede u francuskoj Ligi 1. Ovaj put bod sa stadiona Alijanc Rivijera odneo je Nant, bilo je 1:1 u utakmici 26. kola.

A nije delovalo na osnovu početka meča da će konačan ishod biti ovakav. Jer, već u petom minutu iskusni Dante je doveo Nicu u vođstvo.

Radost navijača Nice nije, međutim, trajala dugo jer je u 27. minutu Argentinac Emilijano Salaiskoristio penal koji je čini se opravdano dosuđen za Nant.

Inače, gledajući noviju istoriju međusobnih duela, može se reći da Nantu odgovaraju gostovanja u Nici, jer je ovo četvrti put na pet mečeva da nisu izgubili.

Lion je kao krava muzara koja proizvede dvadeset litara mleka, a onda se ritne i sve prospe. Tako je ove večeri Lion prosuo vođstvo od dva gola protiv Lila i na kraju jedva sačuvao bod - 2:2 (0:2).

Lil je do remija i važnog boda u borbi za opstanak stigao posle spektakularnog gola Luiza Arauhau samom finišu utakmice. Bio je to projektil za televizijske špice, za koji Antoni Lopes nije imao apsolutno nikakvo rešenje uprkos tome što je lopta protutnjala kraj njemu bližeg ugla. 

A minutima pre Arauhove rakete teško je bilo zamisliti da bi Lion mogao da ispusti pobedu. Nakon prvog dela utakmice činilo se da je Lion rešio više od pola posla jer je Bernard Traore iskoristio dva velika propusta odbrane rivala i iz neposredne blizine tresao mreže. Prvo nakon dobrog driblinga Memfisa Depaja po levom boku, a onda i odbitka na koji je Traore savršeno natrčao, potom i nakon munjevitog driblinga Lukasa Tusara takođe po levoj strani i dodavanja ka Markalu, onda i dobre reakcije mladog krilnog napadača za 2:0.

Ipak, Lion nije uspeo da sačuva mirnu glavu, već je do kraja utakmice sve prosuo. Počelo je golom Nikolasa Pepea na Arauhovu asistenciju, a završilo se već pomenutom golčinom mladog brazilskog napadača za konačnih 2:2.

Marselj drži korak u borbi za drugo mesto u francuskoj Ligi 1. Olimpik je na Velodromu pobedio uvek neugodni Bordo sa 1:0 u poslednjoj utakmici 26. kola nacionalnog šampionata.

To je prva pobeda u duelima ove dve ekipe posle čak pet uzastopnih remija.

Kao i u gotovo svim utakmicama ove sezone junak pobede bio je Florijan Tovan. On je u 34. minutu iskoristio asistenciju Dimitrija Pajea. To se do sada pokazala kao veoma dobra kombinacija i ubojito oružje.

Pobeda domaćina mogla je da bude i ubedljivija jer je u drugom poluvremenu imao još tri veoma dobre situacije pred protivničkim golom. Inače, ovo je Bordou bio prvi poraz nakon četiri vezana trijumfa.

FRANCUSKA 1 - 25. kolo

Petak
Monako - Dižon 4:0 (1:0)
/Kejta 13, Fabinjo 69. penal, Lopes 88, Glik 90+3/ 

Subota 
PSŽ - Strazbur 5:2 (3:1)
/Draksler 10, Nejmar 21, Di Marija 22, Kavani 73, 79 - Aolu 6, Baoken 67/

Amijen Tuluz 0:0

Anže - Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Berič 79/

Kaen - Ren 2:2 (1:2)
/Sriveli 6, Da Silva 84 - Sako 9, 21/

Monpelje  Gengan 1:1 (0:1)
/Sio 73 - Engbakoto 29 pen/

Troa - Mec 1:0 (0:0)
/Nijane 88/

Nedelja
Nica - Nant 1:1 (1:1)
/Dante 5 - Sala 27pen/

Lil - Lion 2:2 (0:2)
/Pepe 65, Arauho 81 - Traore 21, 44/

Marselj - Bordo 1:0 (1:0)
/Tovan 34/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar