Алимпијевић, кратко и јасно: Нисмо заслужили...!

Мотив да узмемо преостала два трофеја! Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде, честитао је Партизану на победи у финалу Купа Радивоја Кораћа.  Тренер Црвене звезде мтс видно незадовољан партијом своје екипе у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 19.02.2018 | 12:15
Алимпијевић, кратко и јасно: Нисмо заслужили...!
Душан Алимпијевић имао је своје прво "финале" на клупи Црвене звезде, али није успео и да се домогне свог првог трофеја са црвено-белима пошто је Партизан славио у узбудљивој завршници (81:75).

У изјави за телевизију ТВ Арена Спорт потврдио је речи репортера да његова екипа није добро ушла у овај дуел и кратком изјавом послао својим играчима поруку да је незадовољан.

"Потпуно заслужена победа Партизана", казао је прво Алимпијевић и додао: "Јако смо лоше стартовали, нисмо заслужили да победимо с оваквим почетком игре".

Да ли је рано за извлачење поука са овог сусрета?

"Рано је", казао је кратко Алимпијевић.

„Били су бољи, ми нисмо заслузили трофеј, без обзиро на то што смо одиграли боље друго полувреме. Читав турнир није био на нашем нивоу, нисмо задовољни како смо играли. Покушавао сам у финалној утакмици да објасним да је Партизану утакмица значајна и сигуран сам био да ће с овом енергијом да играју“, рекао је Алимпијевић.

Тренер црвено-белих сматра да овај пораз може да мотивише играче.

„Куп је такав да не добијају увек фаворити. Нама остаје АБА лига, која нам је значајна и сигурно да овај пораз не мозе да нам отежа посао, него ће да нас мотивише да освојимо остала два трофеја. Не мислим да нам је због Евролиге и АБА лиге овај трофеј купа мање значајан".

Зашто је Звезда одиграла цео турнир испод свог овогодишњег нивоа?

"Не знам, да имам одговор сигурно бисмо га решили до финала".

Упитан колико ће губитак првог трофеја бити оптерећење у наставку сезоне, Алимпијевић је одговорио...

"Као прво, не мислим да нам је због Евролиге и АБА лиге овај трофеј био мање значајан. У Купу не добијају увек фаворити, што је показала и ова утакмица. Није плеј-оф, нема утакмица у којима грешку можете да исправите, овде је једна утакмица, то је било финале. Остаје нам свакако АБА лига, која нам је изузетно значајна и која знамо шта носи и сигуран сам да ово не може нам отежа, већ да нас мотивише да узмемо то што нам је преостало, остала два трофеја".

У одлучујућим моментима, Звездини странци нису погодили шутеве који би увели меч у потпуни егал... Алимпијевић није хтео да говори о појединачним наступима својих играча.

"Не бих о томе, заиста, то је више за интерну анализу", додао је он.

Кошаркаши Партизана победници су Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа, јер су у финалу победили Црвену звезду 81:75 (25:9, 24:22, 16:24, 16:20).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар