Alimpijević, kratko i jasno: Nismo zaslužili...!

Motiv da uzmemo preostala dva trofeja! Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde, čestitao je Partizanu na pobedi u finalu Kupa Radivoja Koraća.  Trener Crvene zvezde mts vidno nezadovoljan partijom svoje ekipe u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 19.02.2018 | 12:15
Alimpijević, kratko i jasno: Nismo zaslužili...!
Dušan Alimpijević imao je svoje prvo "finale" na klupi Crvene zvezde, ali nije uspeo i da se domogne svog prvog trofeja sa crveno-belima pošto je Partizan slavio u uzbudljivoj završnici (81:75).

U izjavi za televiziju TV Arena Sport potvrdio je reči reportera da njegova ekipa nije dobro ušla u ovaj duel i kratkom izjavom poslao svojim igračima poruku da je nezadovoljan.

"Potpuno zaslužena pobeda Partizana", kazao je prvo Alimpijević i dodao: "Jako smo loše startovali, nismo zaslužili da pobedimo s ovakvim početkom igre".

Da li je rano za izvlačenje pouka sa ovog susreta?

"Rano je", kazao je kratko Alimpijević.

„Bili su bolji, mi nismo zasluzili trofej, bez obziro na to što smo odigrali bolje drugo poluvreme. Čitav turnir nije bio na našem nivou, nismo zadovoljni kako smo igrali. Pokušavao sam u finalnoj utakmici da objasnim da je Partizanu utakmica značajna i siguran sam bio da će s ovom energijom da igraju“, rekao je Alimpijević.

Trener crveno-belih smatra da ovaj poraz može da motiviše igrače.

„Kup je takav da ne dobijaju uvek favoriti. Nama ostaje ABA liga, koja nam je značajna i sigurno da ovaj poraz ne moze da nam oteža posao, nego će da nas motiviše da osvojimo ostala dva trofeja. Ne mislim da nam je zbog Evrolige i ABA lige ovaj trofej kupa manje značajan".

Zašto je Zvezda odigrala ceo turnir ispod svog ovogodišnjeg nivoa?

"Ne znam, da imam odgovor sigurno bismo ga rešili do finala".

Upitan koliko će gubitak prvog trofeja biti opterećenje u nastavku sezone, Alimpijević je odgovorio...

"Kao prvo, ne mislim da nam je zbog Evrolige i ABA lige ovaj trofej bio manje značajan. U Kupu ne dobijaju uvek favoriti, što je pokazala i ova utakmica. Nije plej-of, nema utakmica u kojima grešku možete da ispravite, ovde je jedna utakmica, to je bilo finale. Ostaje nam svakako ABA liga, koja nam je izuzetno značajna i koja znamo šta nosi i siguran sam da ovo ne može nam oteža, već da nas motiviše da uzmemo to što nam je preostalo, ostala dva trofeja".

U odlučujućim momentima, Zvezdini stranci nisu pogodili šuteve koji bi uveli meč u potpuni egal... Alimpijević nije hteo da govori o pojedinačnim nastupima svojih igrača.

"Ne bih o tome, zaista, to je više za internu analizu", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobednici su Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća, jer su u finalu pobedili Crvenu zvezdu 81:75 (25:9, 24:22, 16:24, 16:20).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar