Величковић: Побједа за оне који нас газе са свих страна!

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да су саиграчи превазишли његова очекивања из свлачионице, а победу је посветио свима који нису веровали у екипу.  "За све оне који нас газе са свих страна!" "Не верују ово или не верују оно", поручио је пресрећни Новица Величковић.

Кошарка 19.02.2018 | 11:15
Величковић: Побједа за оне који нас газе са свих страна!
Величковић додаје да је Партизан у финалу против Звезде направио мали корак да се врати на оно што је био дуго времена.

Партизан је у финалу Купа Радивоја Кораћа победио Црвену звезду са 81:75 и освојио први трофеј од 2014. године, а укупно 15. куп у историји.

"Мени је ово први трофеј као капитену. Понављам, нисам остао овде због новца или тако нечега, остао сам да се Партизан врати где му је место и ово је неки мали корак. Тешко је, одиграш, једни имају дан паузе, ми одиграмо последњи па завршиш у 11, заспиш у три, четири. Показали су момци невероватан карактер. Ја јесам држао говор у свлачионици, али они су превазишли и то. Победа за моје саиграче и све који нас газе са свих страна како би се рекло. Не верују у ово, у оно. И Чанету је ово први трофеј као тренеру, само нека настави", рекао је Новица Величковић. 

Захвалио се и публици, а што се утакмице тиче истакао да је Звезда евролигашки тим, па не чуди што је успела да се врати иако је Партизан имао и 20+ поена предности. 

"Мораш да имаш неке празне минуте, они су искористили, драго ми је да нисмо пали, јако добро смо читали све ситуације, како год да су пробали да бране ми смо нашли решење и имали добре шутеве. Имали смо некад проблем да лопта не иде у нападу, тражили смо поен више али данас је то изгледало перфектно и зато сам поносан на све њих. Играш, дођеш на пробу, останеш у Партизану и сви те газе на друштвеним мрежама и где год. Треба показати карактер и ми смо то урадили данас у финалној утакмици", рекао је Величковић.

Новица Величковић освојио је свој трећи Куп Радивоја Кораћа с Партизаном, али вероватно му је овај у Нишу, у генерацији у којој је лидер млађих играча који се угледају на њега, и најдражи.

Капитен црно-белих постигао је три важне тројке у узбудљивом финалу против Црвене звезде (81:75), а у разговору са новинарима након сусрета поновио је да је било тешко спремити се за овај сусрет пошто су касно синоћ одиграли полуфинални меч.

"Ово је мени први трофеј као капитену, а знате да нисам остао због новца или било чега другог, него да се Партизан врати где му је место. И ово је мали корак ка томе..", почео је Новица Величковић и сам након паузе наставио: 

"Момци су показали велики карактер, борили су се као лавови! Јесте, држао сам говор у свлачионици, али они су и то превазишли. Ово је победа за ове моје саиграче, за све оне који нас газе са свих страна - не верују ово или оно... И Чанету (Ненаду Чанку прим. аут.) је ово први трофеј као тренеру, само нека настави. Хвала и публици, најбољи су навијачи на свету".

Величковића су очигледно веома потресли коментари навијача који су неке од његових саиграча "пљували" на социјалним мрежама, стога је стао у њихову заштиту.

"Дођеш на пробу и останеш у Партизану и сви те газе, на друштвеним мрежама. Треба показати карактер и они су то урадили у финалној утакмици", казао је Величковић.

Осврнуо се и на сам сусрет у који је његова екипа ушла "јако" и потом успорила у другом полувремену, што је по његовом мишљењу и било очекивано.

"Звезда је евролигашки тим, мораш да имаш празне минуте. Ми смо добро читали све ситуације, како год су они покушавали да бране - нашли смо решење. Лопта је ишла, некада није, али данас је ишла перфектно. Зато сам поносан на све њих", казао је он.

Повео је и навијање након меча, а новинаре је занимало да ли је то био и покушај "уједињења" навијача Партизана који су сада подељени у фракције...

"Навијам са свим нашим навијачима и ја волим Партизан. И то је то. Волим кад је пуна хала и кад је наших навијача пуно", поручио је Величковић, који се на почетку разговора с новинарима нашалио и казао да је својој деци рекао да је отишао у Ниш да "купи играчку".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар