Veličković: Pobjeda za one koji nas gaze sa svih strana!

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da su saigrači prevazišli njegova očekivanja iz svlačionice, a pobedu je posvetio svima koji nisu verovali u ekipu.  "Za sve one koji nas gaze sa svih strana!" "Ne veruju ovo ili ne veruju ono", poručio je presrećni Novica Veličković.

Košarka 19.02.2018 | 11:15
Veličković: Pobjeda za one koji nas gaze sa svih strana!
Veličković dodaje da je Partizan u finalu protiv Zvezde napravio mali korak da se vrati na ono što je bio dugo vremena.

Partizan je u finalu Kupa Radivoja Koraća pobedio Crvenu zvezdu sa 81:75 i osvojio prvi trofej od 2014. godine, a ukupno 15. kup u istoriji.

"Meni je ovo prvi trofej kao kapitenu. Ponavljam, nisam ostao ovde zbog novca ili tako nečega, ostao sam da se Partizan vrati gde mu je mesto i ovo je neki mali korak. Teško je, odigraš, jedni imaju dan pauze, mi odigramo poslednji pa završiš u 11, zaspiš u tri, četiri. Pokazali su momci neverovatan karakter. Ja jesam držao govor u svlačionici, ali oni su prevazišli i to. Pobeda za moje saigrače i sve koji nas gaze sa svih strana kako bi se reklo. Ne veruju u ovo, u ono. I Čanetu je ovo prvi trofej kao treneru, samo neka nastavi", rekao je Novica Veličković. 

Zahvalio se i publici, a što se utakmice tiče istakao da je Zvezda evroligaški tim, pa ne čudi što je uspela da se vrati iako je Partizan imao i 20+ poena prednosti. 

"Moraš da imaš neke prazne minute, oni su iskoristili, drago mi je da nismo pali, jako dobro smo čitali sve situacije, kako god da su probali da brane mi smo našli rešenje i imali dobre šuteve. Imali smo nekad problem da lopta ne ide u napadu, tražili smo poen više ali danas je to izgledalo perfektno i zato sam ponosan na sve njih. Igraš, dođeš na probu, ostaneš u Partizanu i svi te gaze na društvenim mrežama i gde god. Treba pokazati karakter i mi smo to uradili danas u finalnoj utakmici", rekao je Veličković.

Novica Veličković osvojio je svoj treći Kup Radivoja Koraća s Partizanom, ali verovatno mu je ovaj u Nišu, u generaciji u kojoj je lider mlađih igrača koji se ugledaju na njega, i najdraži.

Kapiten crno-belih postigao je tri važne trojke u uzbudljivom finalu protiv Crvene zvezde (81:75), a u razgovoru sa novinarima nakon susreta ponovio je da je bilo teško spremiti se za ovaj susret pošto su kasno sinoć odigrali polufinalni meč.

"Ovo je meni prvi trofej kao kapitenu, a znate da nisam ostao zbog novca ili bilo čega drugog, nego da se Partizan vrati gde mu je mesto. I ovo je mali korak ka tome..", počeo je Novica Veličković i sam nakon pauze nastavio: 

"Momci su pokazali veliki karakter, borili su se kao lavovi! Jeste, držao sam govor u svlačionici, ali oni su i to prevazišli. Ovo je pobeda za ove moje saigrače, za sve one koji nas gaze sa svih strana - ne veruju ovo ili ono... I Čanetu (Nenadu Čanku prim. aut.) je ovo prvi trofej kao treneru, samo neka nastavi. Hvala i publici, najbolji su navijači na svetu".

Veličkovića su očigledno veoma potresli komentari navijača koji su neke od njegovih saigrača "pljuvali" na socijalnim mrežama, stoga je stao u njihovu zaštitu.

"Dođeš na probu i ostaneš u Partizanu i svi te gaze, na društvenim mrežama. Treba pokazati karakter i oni su to uradili u finalnoj utakmici", kazao je Veličković.

Osvrnuo se i na sam susret u koji je njegova ekipa ušla "jako" i potom usporila u drugom poluvremenu, što je po njegovom mišljenju i bilo očekivano.

"Zvezda je evroligaški tim, moraš da imaš prazne minute. Mi smo dobro čitali sve situacije, kako god su oni pokušavali da brane - našli smo rešenje. Lopta je išla, nekada nije, ali danas je išla perfektno. Zato sam ponosan na sve njih", kazao je on.

Poveo je i navijanje nakon meča, a novinare je zanimalo da li je to bio i pokušaj "ujedinjenja" navijača Partizana koji su sada podeljeni u frakcije...

"Navijam sa svim našim navijačima i ja volim Partizan. I to je to. Volim kad je puna hala i kad je naših navijača puno", poručio je Veličković, koji se na početku razgovora s novinarima našalio i kazao da je svojoj deci rekao da je otišao u Niš da "kupi igračku".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar