За БиХ извјестан статус кандидата

- Сасвим је извјесно да ћемо добити кандидатски статус, казао је за Н1 пресједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић, који учествује на безбједносној конференцији у Минхену.

Босна и Херцеговина 17.02.2018 | 20:24
За БиХ извјестан статус кандидата
Други је дан безбједносне конференције у Минхену. На данашњим обраћањима добар дио је био посвећен Западном Балкану и приступању држава овог дијела Европе Европској унији.

Пресједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић искоритио је прилику да разговара са европским званичницима, међу осталим и са Јоханнесом Ханом и Мирославом Лајчаком.

Звиздић је представио одговоре на Упитник Европске комисије.

"Поруке које сам добио од ЕУ званичника су добре, прије свега добра је порука која је дефинисана унутар Стратегије за Западни Балкан у којима се каже да ако се у БиХ постигне консензус и убрза европски пут онда може престићи сусједе и постати лидер у интеграцији у ЕУ. На бази наших одговора на Упитник сасвим је извјесно и сигурно да ћемо добити кандидатски статус", казао је Звиздић за Н1.

Истакао је да, иако се некада чини да није тако, да БиХ добро напредује на путу ка ЕУ.

"Подсјетићу на посјету Хана у децембру прошле године када смо разговарали о четири активности, од акциза до Упитника - и тада је изгледала као немогућ задатак да се тај посао заврши. Ми смо за два мјесеца успјели завршити те активности", истакао је предсједавајући Савјета министара БиХ.

На питање репортера Н1 да ли ће БиХ након Упитника можда добити нове услове, Звиздић је казао како не зна, али је додао да су у овом тренутку наши одговори на Упитник ЕК једини формални услов и они су на "врло задовољавајућем нивоу".

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

м

17.02.2018 20:03

Кад на врби роди гроздје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

18.02.2018 10:05

Одавна смо ми кандидати,али за поткусуривање.

ОДГОВОРИТЕ