Za BiH izvjestan status kandidata

- Sasvim je izvjesno da ćemo dobiti kandidatski status, kazao je za N1 presjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, koji učestvuje na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu.

Bosna i Hercegovina 17.02.2018 | 20:24
Za BiH izvjestan status kandidata
Drugi je dan bezbjednosne konferencije u Minhenu. Na današnjim obraćanjima dobar dio je bio posvećen Zapadnom Balkanu i pristupanju država ovog dijela Evrope Evropskoj uniji.

Presjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić iskoritio je priliku da razgovara sa evropskim zvaničnicima, među ostalim i sa Johannesom Hanom i Miroslavom Lajčakom.

Zvizdić je predstavio odgovore na Upitnik Evropske komisije.

"Poruke koje sam dobio od EU zvaničnika su dobre, prije svega dobra je poruka koja je definisana unutar Strategije za Zapadni Balkan u kojima se kaže da ako se u BiH postigne konsenzus i ubrza evropski put onda može prestići susjede i postati lider u integraciji u EU. Na bazi naših odgovora na Upitnik sasvim je izvjesno i sigurno da ćemo dobiti kandidatski status", kazao je Zvizdić za N1.

Istakao je da, iako se nekada čini da nije tako, da BiH dobro napreduje na putu ka EU.

"Podsjetiću na posjetu Hana u decembru prošle godine kada smo razgovarali o četiri aktivnosti, od akciza do Upitnika - i tada je izgledala kao nemoguć zadatak da se taj posao završi. Mi smo za dva mjeseca uspjeli završiti te aktivnosti", istakao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Na pitanje reportera N1 da li će BiH nakon Upitnika možda dobiti nove uslove, Zvizdić je kazao kako ne zna, ali je dodao da su u ovom trenutku naši odgovori na Upitnik EK jedini formalni uslov i oni su na "vrlo zadovoljavajućem nivou".

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

m

17.02.2018 20:03

Kad na vrbi rodi grozdje.

ODGOVORITE
Name

007

18.02.2018 10:05

Odavna smo mi kandidati,ali za potkusurivanje.

ODGOVORITE