БЛ: Робен и "страшни" Лева за нову побједу Бајерна!

Бајерн до победе у 91' из пенала! Фудбалери Бајерн Минхена остварили су 19. победу у Бундеслиги пошто су са 2:1 савладали Волфсбург у гостима.  Баварци су преокретом у другом полувремену дошли до нова три бода. Леверкузен славио у Хамбургу. Фрајбург бољи од Вердера.  Бајерн може и с другим тимом! ВАР избацио Келн из елите. . . Лидер се намучио, али славио у Волфзбургу са 2:1.

Фудбал 17.02.2018 | 19:15
БЛ: Робен и "страшни" Лева за нову побједу Бајерна!
Тријумф тиму из Минхена донео је Роберт Левандовски из пенала у судијској надокнади времена.

Бајерн после 23 кола убедљиво је први у немачком првенству са 59 бодова, 21 више од другопласираног Бајер Леверкузена, који је са 2:1 победио Хамбург у гостима.

Арјен Робен је у другом полувремену прошао пут од трагичара до хероја.

Баварци су на "Фолксваген Арени" губили од осмог минута,а сјајни Холанђанин је у 54. минуту промашио једнастерац, али се након тога искупио пошто је асистирао за поравнање и изборио пенал који је Роберт Левандовски претворио у три бода:

Волфсбург - Бајерн Минхен 1:2 (1:0).

Бајерн ће у осмини финала Лиге шампиона у уторак дочекати Бешикташ, а пошто имају и више него здраву предност од 18 бодова, Јуп Хајнкес је одлучио да направи осам измјена и на клупи остави Давида Алабу, Матса Хумелса, Роберта Левандовског, Томаса Милера, Џерома Боатенга...

Занимљиво, ово је прва утакмица у посљедњих пет година на којој тренер Бавараца има на располагању све играче, пошто се након 87 дана на терен вратио Тијаго Алкантара.

Претходно гостовање на "Фолксваген Арени" Баварци су ријешили у своју корист (6:0) и осигурали шесту узастопну титулу у Бундеслиги.

Овај пут није било тако лако...

"Вукови" су дошли до вођства у 8. минуту када је Данијел Дидави на другој стативи надвисио Хуана Берната и матирао Свена Урлајха. Бајерн је до краја првог дијела доминирао, имао преко 70 одсто посједа лопте, али није успио да направи озбиљнију прилику.

У наставку сусрета Баварци су већ у 55. минуту имали прилику да са бијеле тачке поравнају резултат, али је Коен Кастелс ударац Арјена Робена одбранио уз помоћ стативе.

Холанђанин се искупио девет минута касније када је одлично пробио по страни и послао употребљив центаршут који је Сандро Вагнер главом претворио у поравнање.

Посљедњи пут када је Волфсбург водио на полувремену против Бајерна Роберт Левандовски је такође био на клупи, а када је ушао у игру постигао је ПЕТ погодака за девет минута. Феноменални Пољак ни овога пута није имао милости за "Вукове".

Нови пенал за Бајерн је изборио Арјен Робен када је поново "пробио" младог Утера који га је повукао за руку, а то је арбитру било довољно да поново покаже на бијелу тачку са које је три бода осигурао Роберт Левандовски након дванаест минута од уласка у игру.

Забавио се данас Бајерн на гостовању у Волфзбургу. Тренер Јуп Хајнкес искористио је огромну бодовну предност да промеша карте и изостави из састава већину стандардних првотимаца које је одмарао за окршај са Бешикташем у Лиги шампиона, али је и тако измешани тим шампиона Немачке успео да преокрене у наставку вођство Вукова и упише 11. узастопну победу у свим такмичењима.

Лоше је почело по Баварце, лаган улазак у меч домаћин је искористио да поведе после корнера и лоше реакције голмана Улрајха, а стрелац главом био је Данијел Дидави већ у осмом минуту. Волфзбург је био бољи у првом полувремену у мечу у којем су његови навијачи бојкотовали уводних 20 минута због лоше игре, али у наставку када је Хајнкес послао на терен најискусније Милера, Алабу и Левандовског ствари су дошле на своје место.

Прво је Робен промашио пенал у 55. али се десетак минута касније Холанађнин искупио тако што је мајсторски набацио лопту на главу Сандру Вагнеру за изједначење 1:1. Била је то најава преокрета јер је Бајерн преузео доминацију, а у надокнади времена млади и неискусни леви бек Ђанлука Итерпотегао је за дрес противника у шеснаестерцу и омогућио Левандовском да са беле тачке постигне 19. погодак за тријумф Бавараца од 2:1. 

У осталим мечевима поподневног термина Леверкузен је вриједном побједом у Хамбургу избио на друго мјесто, док је ово за ХСВ још једна сезона у којој ће се грчевито борити за опстанак. Фрајбург је савладао Вердер, а у ремију Келна и Хановера Милош Јојић је провео 70 минута на терену.

Хамбург је претпоследњи на табели са 17 бодова, три више од Келна који је на свом стадиону играо нерешено 1:1 са Хановером. 

Милош Јојић одиграо је 70. минута за Келн, за који је гол постигао Осако у 30. минуту. То није било довољно за победу, пошто је Фулкруг у 37. минуту изједначио на 1:1, а са тим резултатом се и завршио меч. 

Фрајбург је на свом терену са 1:0 победио Вердер Бремен. Победоносни гол за домаћи састав постигао је Петерсен из пенала у 24. минуту.

Суботње бундеслигашко поподне неће по лепом памтити Срби, посебно Милош Јојић и Филип Костић чији су клубови направили кораке уназад у покушају да избегну испадање у Цвајту. Трагичније је прошао Келн који је у 94. минуту постигао победоносни погодак преко Клаудија Пизара, који је главни судија на крају поништио на асистенцију колега и ВАР-а јер је асистент Марсел Рисе био у офсајду. Сурово, али одлука је била исправна. Јојић је на овом мечу наступао до 70. минута, након чега га је заменио Француз Козијело.

Филип Костић је одиграо цео меч за Хамбургер, али су Диносауруси опет поражени, овај пут пред својом публиком од Бајера из Леверкузена 2:1. Неухватљиви Леон Бејли је у финишу првог полувремена опљачкао левог бека ХСВ-а и погодио за 1:0, да би талентовани Каи Хаверц у 50. наговестио пораз домаћина. Утешни погодак Андреа Хана био је слаба вајда домаћину који је сада на шест бодова заостатка од бараж позиције, са минималним шансама за опстанак.

Бајер се овом победом пробио на друго место иза лидера Бајерна из Минхена.

Није се прославио данас ни Милош Вељковић који је са Вердером поражен у Фрајбургу са 1:0, а Србин је скривио једанаестерац у надокнади времена који Јаник Хаберер ипак није претворио у погодак (погодио је пречку). За победу домаћина побринуо се неуништиви Нилс Петерсен такође са беле тачке у првом полувремену.

БУНДЕСЛИГА - 23. КОЛО:

Келн - Хановер 1:1 (1:1)
/Осако 30 - Фулкруг 37/

Фрајбург - Вердер 1:0 (1:0)
/Петерсен пен. 24/

ХСВ - Бајер Леверкузен 1:2 (0:1)
/Хан 70 - Бејли 40, Хаверец 50/

Волфсбург - Бајерн Минхен 1:2 (1:0)
/Дидави 8 - Вагнер 64, Левандовски 90 пен./

Шалке - Хофенхајм (18.30)

у недјељу

Аугзбург - Штутгарт (15.30)
Борусија Менхенгладбах - Борусија Дортмунд (18.00)

у понедјељак

Ајнтрахт - РБ Лајпциг (20.30)

одиграно у петак

Херта - Мајнц 0:2 (0:1)
/Кваизон 40, 65/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 59, Бајер Леверкузен 38, РБ Лајпциг (-1) 38, Борусија Дортмунд (-1) 37, Ајнтрахт (-1) 36, Шалке (-1) 34, Хановер 32, Аугзбург (-1) 31, Хофенхајм (-1) 31, Борусија Менхенгладбах (-1) 31, Херта 30, Фрајбург 28, Волфсбург 24, Штутгарт (-1) 24, Вердер (-1) 23, Мајнц 23, ХСВ 17, Келн 14.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар