BL: Roben i "strašni" Leva za novu pobjedu Bajerna!

Bajern do pobede u 91' iz penala! Fudbaleri Bajern Minhena ostvarili su 19. pobedu u Bundesligi pošto su sa 2:1 savladali Volfsburg u gostima.  Bavarci su preokretom u drugom poluvremenu došli do nova tri boda. Leverkuzen slavio u Hamburgu. Frajburg bolji od Verdera.  Bajern može i s drugim timom! VAR izbacio Keln iz elite. . . Lider se namučio, ali slavio u Volfzburgu sa 2:1.

Fudbal 17.02.2018 | 19:15
BL: Roben i "strašni" Leva za novu pobjedu Bajerna!
Trijumf timu iz Minhena doneo je Robert Levandovski iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena.

Bajern posle 23 kola ubedljivo je prvi u nemačkom prvenstvu sa 59 bodova, 21 više od drugoplasiranog Bajer Leverkuzena, koji je sa 2:1 pobedio Hamburg u gostima.

Arjen Roben je u drugom poluvremenu prošao put od tragičara do heroja.

Bavarci su na "Folksvagen Areni" gubili od osmog minuta,a sjajni Holanđanin je u 54. minutu promašio jednasterac, ali se nakon toga iskupio pošto je asistirao za poravnanje i izborio penal koji je Robert Levandovski pretvorio u tri boda:

Volfsburg - Bajern Minhen 1:2 (1:0).

Bajern će u osmini finala Lige šampiona u utorak dočekati Bešiktaš, a pošto imaju i više nego zdravu prednost od 18 bodova, Jup Hajnkes je odlučio da napravi osam izmjena i na klupi ostavi Davida Alabu, Matsa Humelsa, Roberta Levandovskog, Tomasa Milera, Džeroma Boatenga...

Zanimljivo, ovo je prva utakmica u posljednjih pet godina na kojoj trener Bavaraca ima na raspolaganju sve igrače, pošto se nakon 87 dana na teren vratio Tijago Alkantara.

Prethodno gostovanje na "Folksvagen Areni" Bavarci su riješili u svoju korist (6:0) i osigurali šestu uzastopnu titulu u Bundesligi.

Ovaj put nije bilo tako lako...

"Vukovi" su došli do vođstva u 8. minutu kada je Danijel Didavi na drugoj stativi nadvisio Huana Bernata i matirao Svena Urlajha. Bajern je do kraja prvog dijela dominirao, imao preko 70 odsto posjeda lopte, ali nije uspio da napravi ozbiljniju priliku.

U nastavku susreta Bavarci su već u 55. minutu imali priliku da sa bijele tačke poravnaju rezultat, ali je Koen Kastels udarac Arjena Robena odbranio uz pomoć stative.

Holanđanin se iskupio devet minuta kasnije kada je odlično probio po strani i poslao upotrebljiv centaršut koji je Sandro Vagner glavom pretvorio u poravnanje.

Posljednji put kada je Volfsburg vodio na poluvremenu protiv Bajerna Robert Levandovski je takođe bio na klupi, a kada je ušao u igru postigao je PET pogodaka za devet minuta. Fenomenalni Poljak ni ovoga puta nije imao milosti za "Vukove".

Novi penal za Bajern je izborio Arjen Roben kada je ponovo "probio" mladog Utera koji ga je povukao za ruku, a to je arbitru bilo dovoljno da ponovo pokaže na bijelu tačku sa koje je tri boda osigurao Robert Levandovski nakon dvanaest minuta od ulaska u igru.

Zabavio se danas Bajern na gostovanju u Volfzburgu. Trener Jup Hajnkes iskoristio je ogromnu bodovnu prednost da promeša karte i izostavi iz sastava većinu standardnih prvotimaca koje je odmarao za okršaj sa Bešiktašem u Ligi šampiona, ali je i tako izmešani tim šampiona Nemačke uspeo da preokrene u nastavku vođstvo Vukova i upiše 11. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Loše je počelo po Bavarce, lagan ulazak u meč domaćin je iskoristio da povede posle kornera i loše reakcije golmana Ulrajha, a strelac glavom bio je Danijel Didavi već u osmom minutu. Volfzburg je bio bolji u prvom poluvremenu u meču u kojem su njegovi navijači bojkotovali uvodnih 20 minuta zbog loše igre, ali u nastavku kada je Hajnkes poslao na teren najiskusnije Milera, Alabu i Levandovskog stvari su došle na svoje mesto.

Prvo je Roben promašio penal u 55. ali se desetak minuta kasnije Holanađnin iskupio tako što je majstorski nabacio loptu na glavu Sandru Vagneru za izjednačenje 1:1. Bila je to najava preokreta jer je Bajern preuzeo dominaciju, a u nadoknadi vremena mladi i neiskusni levi bek Đanluka Iterpotegao je za dres protivnika u šesnaestercu i omogućio Levandovskom da sa bele tačke postigne 19. pogodak za trijumf Bavaraca od 2:1. 

U ostalim mečevima popodnevnog termina Leverkuzen je vrijednom pobjedom u Hamburgu izbio na drugo mjesto, dok je ovo za HSV još jedna sezona u kojoj će se grčevito boriti za opstanak. Frajburg je savladao Verder, a u remiju Kelna i Hanovera Miloš Jojić je proveo 70 minuta na terenu.

Hamburg je pretposlednji na tabeli sa 17 bodova, tri više od Kelna koji je na svom stadionu igrao nerešeno 1:1 sa Hanoverom. 

Miloš Jojić odigrao je 70. minuta za Keln, za koji je gol postigao Osako u 30. minutu. To nije bilo dovoljno za pobedu, pošto je Fulkrug u 37. minutu izjednačio na 1:1, a sa tim rezultatom se i završio meč. 

Frajburg je na svom terenu sa 1:0 pobedio Verder Bremen. Pobedonosni gol za domaći sastav postigao je Petersen iz penala u 24. minutu.

Subotnje bundesligaško popodne neće po lepom pamtiti Srbi, posebno Miloš Jojić i Filip Kostić čiji su klubovi napravili korake unazad u pokušaju da izbegnu ispadanje u Cvajtu. Tragičnije je prošao Keln koji je u 94. minutu postigao pobedonosni pogodak preko Klaudija Pizara, koji je glavni sudija na kraju poništio na asistenciju kolega i VAR-a jer je asistent Marsel Rise bio u ofsajdu. Surovo, ali odluka je bila ispravna. Jojić je na ovom meču nastupao do 70. minuta, nakon čega ga je zamenio Francuz Kozijelo.

Filip Kostić je odigrao ceo meč za Hamburger, ali su Dinosaurusi opet poraženi, ovaj put pred svojom publikom od Bajera iz Leverkuzena 2:1. Neuhvatljivi Leon Bejli je u finišu prvog poluvremena opljačkao levog beka HSV-a i pogodio za 1:0, da bi talentovani Kai Haverc u 50. nagovestio poraz domaćina. Utešni pogodak Andrea Hana bio je slaba vajda domaćinu koji je sada na šest bodova zaostatka od baraž pozicije, sa minimalnim šansama za opstanak.

Bajer se ovom pobedom probio na drugo mesto iza lidera Bajerna iz Minhena.

Nije se proslavio danas ni Miloš Veljković koji je sa Verderom poražen u Frajburgu sa 1:0, a Srbin je skrivio jedanaesterac u nadoknadi vremena koji Janik Haberer ipak nije pretvorio u pogodak (pogodio je prečku). Za pobedu domaćina pobrinuo se neuništivi Nils Petersen takođe sa bele tačke u prvom poluvremenu.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Keln - Hanover 1:1 (1:1)
/Osako 30 - Fulkrug 37/

Frajburg - Verder 1:0 (1:0)
/Petersen pen. 24/

HSV - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Han 70 - Bejli 40, Haverec 50/

Volfsburg - Bajern Minhen 1:2 (1:0)
/Didavi 8 - Vagner 64, Levandovski 90 pen./

Šalke - Hofenhajm (18.30)

u nedjelju

Augzburg - Štutgart (15.30)
Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund (18.00)

u ponedjeljak

Ajntraht - RB Lajpcig (20.30)

odigrano u petak

Herta - Majnc 0:2 (0:1)
/Kvaizon 40, 65/

TABELA: Bajern Minhen 59, Bajer Leverkuzen 38, RB Lajpcig (-1) 38, Borusija Dortmund (-1) 37, Ajntraht (-1) 36, Šalke (-1) 34, Hanover 32, Augzburg (-1) 31, Hofenhajm (-1) 31, Borusija Menhengladbah (-1) 31, Herta 30, Frajburg 28, Volfsburg 24, Štutgart (-1) 24, Verder (-1) 23, Majnc 23, HSV 17, Keln 14.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar