Сукоб полиције и демонстраната

Најмање седам особа је повређено у сукобу италијанске полиције и антифашистичких демонстраната у Болоњи, преноси АП.

Свијет 17.02.2018 | 14:10
Сукоб полиције и демонстраната
До сукоба је дошло када су демонстранти покушали да онемогуће одржавање планираног митинга шефа неофашистичке италијанске партије Нова снага Роберта Фиореа, јавља АП.

У нередима је повређено шест демонстраната и један полицајац, известила је новинска агенција Анса.

Полиција је употребила сузавац, водене топове и пендреке у сукобу са демонстрантима који су покушали да пробију кордоне и дођу до трга на којем је био заказан митинг тврдокорне десничарске партије у традиционално левичарском граду Болоњи, наводи АП.

Лидер Нове снаге Роберто Фиоре после неког времена се обратио малој групи присталица која је носила плакате са натпсима "Италија Италијанима", а за коју је Анса проценила да се састојала од неколико десетина људи.

Протести које су организовале трговинске уније и друштвени активисти, догађају се усред страхова од оживљавања неофашистичких осећања уочи националних избора у Италији заказаних за 4. март, подсећа агенција.

Међу демонстрантима левог крила се нашао и бивши министар италијанске владе Пјер Луиђи Берсани.

"Већ смо много пута видели како да реагујемо на фашистичке регрутације и терористички феномен. Увек смо то радили излазећи на улице и радећи то заједно. Још увек је то начин", рекао је Берсани.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Алан Форд

17.02.2018 13:42

Види ти јада у Болоњи. А наши политичари позавршавали сви факултете по Болоњи... за седам дана.

ОДГОВОРИТЕ