Sukob policije i demonstranata

Najmanje sedam osoba je povređeno u sukobu italijanske policije i antifašističkih demonstranata u Bolonji, prenosi AP.

Svijet 17.02.2018 | 14:10
Sukob policije i demonstranata
Do sukoba je došlo kada su demonstranti pokušali da onemoguće održavanje planiranog mitinga šefa neofašističke italijanske partije Nova snaga Roberta Fiorea, javlja AP.

U neredima je povređeno šest demonstranata i jedan policajac, izvestila je novinska agencija Ansa.

Policija je upotrebila suzavac, vodene topove i pendreke u sukobu sa demonstrantima koji su pokušali da probiju kordone i dođu do trga na kojem je bio zakazan miting tvrdokorne desničarske partije u tradicionalno levičarskom gradu Bolonji, navodi AP.

Lider Nove snage Roberto Fiore posle nekog vremena se obratio maloj grupi pristalica koja je nosila plakate sa natpsima "Italija Italijanima", a za koju je Ansa procenila da se sastojala od nekoliko desetina ljudi.

Protesti koje su organizovale trgovinske unije i društveni aktivisti, događaju se usred strahova od oživljavanja neofašističkih osećanja uoči nacionalnih izbora u Italiji zakazanih za 4. mart, podseća agencija.

Među demonstrantima levog krila se našao i bivši ministar italijanske vlade Pjer Luiđi Bersani.

"Već smo mnogo puta videli kako da reagujemo na fašističke regrutacije i teroristički fenomen. Uvek smo to radili izlazeći na ulice i radeći to zajedno. Još uvek je to način", rekao je Bersani.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

17.02.2018 14:42

Vidi ti jada u Bolonji. A naši političari pozavršavali svi fakultete po Bolonji... za sedam dana.

ODGOVORITE