Дестинације гдје станује романтика

Било да сте заљубљени, у свјежем или дугогодишњем браку, или пак само волите да путујете, ове романтичне дестинације ће вас очарати. . .

Путовања 16.02.2018 | 10:53
Дестинације гдје станује романтика
Европа је континент пун могућности за сваког ко је у потрази за нечим посебним, а уколико сте заљубљени доносимо вам листу европских градова за које многи тврде да спадају у најромантичније:

Венеција

Иако позната по масовном туризму и бројним атракцијама, Венеција је град коме је романтика дословно друго име. Гондола, брод или пјешачење најбољи су начин да доживите романтичну Венецију, град смјештен на 120 малих острва са око 400 мостова. 

Рим

Све што има везе са Италијом је романтично, а поред Венеције Рим је одмах следећа дестинација за заљубљене парове из цијелог свијета. И сами Римљани често свој град називају Градом љубави, јер се ријеч Рома (Рим) уназад чита Амор (љубав). 

Париз

Прва асоцијација на романтично путовање за већину људи је француска престоница Париз. Готово у свако доба године Град свјетлости је идеалан за романтични викенд. Шетња дуж Сене, уза степенице до базилике Сакр-Кер, па онда потрага за антиквитетима на бувљаку и шврљање по Монмартру завршава се обично уживањем у кафи и кроасанима у башти неког кафеа.

Даблин

Даблин је врло интересантран град за самце, али овај ирски бисер ће ипак одушевити младе парове (посебно оне који воле пиво). Један од најромантичнијих градских дијелова је свакако улица Лове Лане, коју краси улична умјетност с мотивима срца.

Праг

Готички шарм главног града Чешке очарава његове посјетиоце, који највише уживају у романтичним заласцима сунца на Карловом мосту. Прашка катедрала и вртови ружа на брду Петров незаобилазна су мјеста свих заљубљених парова.

Амстердам

Градови са каналима се врло добро рангирају на списку најромантичнијих мјеста. “Сјеверна Венеција”, како још називају главни град Холандије, осим канала се може похвалити и уским улицама, прелијепом архитектуром и посебном атмосфером. Било да се пар опредијели за вожњу чамцем, изнајмљивање бицикла или вожњу трамвајем, романтика је загарантована.

Лисабон

Престоница Португала представља савршену дестинацију за заљубљене парове - величанствена здања подигнута на неколико вијекова старој калдрми, успорени градски ритам и уживање у гостионицама на ушћу ријеке Тежо. 

Извор: натионалгеограпхиц.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Семберко

16.02.2018 10:09

Заборавили сте нашу Бијељину. Куд ћете веће романтике од шетње зими под мирисом угљевичког ћумура. Или љетна шетња крај чисте Дашнице уз чаробан мирис са градске Еко депоније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и

16.02.2018 11:09

Бањалука ,шетња Кастелом и поред Врбаса, а све са мирисом Еколошке Топлане на мазут.

Name

романтика

18.02.2018 02:02

Нема веце романтике од ове гдје мртваци могу изаци на изборе и опет бити на списку стрељани то нема нигдје на свијету само у потоцарима код сребренице и да посудјују мртваце из других опстина да направе број коим одговаратакву романтику имас само у босни да мртваци излазе на изборе а стоје на попису мртвих тотије лаз двадесетог вијеказвана сребреницки геноцид

ОДГОВОРИТЕ