Destinacije gdje stanuje romantika

Bilo da ste zaljubljeni, u svježem ili dugogodišnjem braku, ili pak samo volite da putujete, ove romantične destinacije će vas očarati. . .

Putovanja 16.02.2018 | 10:53
Destinacije gdje stanuje romantika
Evropa je kontinent pun mogućnosti za svakog ko je u potrazi za nečim posebnim, a ukoliko ste zaljubljeni donosimo vam listu evropskih gradova za koje mnogi tvrde da spadaju u najromantičnije:

Venecija

Iako poznata po masovnom turizmu i brojnim atrakcijama, Venecija je grad kome je romantika doslovno drugo ime. Gondola, brod ili pješačenje najbolji su način da doživite romantičnu Veneciju, grad smješten na 120 malih ostrva sa oko 400 mostova. 

Rim

Sve što ima veze sa Italijom je romantično, a pored Venecije Rim je odmah sledeća destinacija za zaljubljene parove iz cijelog svijeta. I sami Rimljani često svoj grad nazivaju Gradom ljubavi, jer se riječ Roma (Rim) unazad čita Amor (ljubav). 

Pariz

Prva asocijacija na romantično putovanje za većinu ljudi je francuska prestonica Pariz. Gotovo u svako doba godine Grad svjetlosti je idealan za romantični vikend. Šetnja duž Sene, uza stepenice do bazilike Sakr-Ker, pa onda potraga za antikvitetima na buvljaku i švrljanje po Monmartru završava se obično uživanjem u kafi i kroasanima u bašti nekog kafea.

Dablin

Dablin je vrlo interesantran grad za samce, ali ovaj irski biser će ipak oduševiti mlade parove (posebno one koji vole pivo). Jedan od najromantičnijih gradskih dijelova je svakako ulica Love Lane, koju krasi ulična umjetnost s motivima srca.

Prag

Gotički šarm glavnog grada Češke očarava njegove posjetioce, koji najviše uživaju u romantičnim zalascima sunca na Karlovom mostu. Praška katedrala i vrtovi ruža na brdu Petrov nezaobilazna su mjesta svih zaljubljenih parova.

Amsterdam

Gradovi sa kanalima se vrlo dobro rangiraju na spisku najromantičnijih mjesta. “Sjeverna Venecija”, kako još nazivaju glavni grad Holandije, osim kanala se može pohvaliti i uskim ulicama, prelijepom arhitekturom i posebnom atmosferom. Bilo da se par opredijeli za vožnju čamcem, iznajmljivanje bicikla ili vožnju tramvajem, romantika je zagarantovana.

Lisabon

Prestonica Portugala predstavlja savršenu destinaciju za zaljubljene parove - veličanstvena zdanja podignuta na nekoliko vijekova staroj kaldrmi, usporeni gradski ritam i uživanje u gostionicama na ušću rijeke Težo. 

Izvor: nationalgeographic.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberko

16.02.2018 10:09

Zaboravili ste našu Bijeljinu. Kud ćete veće romantike od šetnje zimi pod mirisom ugljevičkog ćumura. Ili ljetna šetnja kraj čiste Dašnice uz čaroban miris sa gradske Eko deponije.

ODGOVORITE
Name

i

16.02.2018 11:09

Banjaluka ,šetnja Kastelom i pored Vrbasa, a sve sa mirisom Ekološke Toplane na mazut.

Name

romantika

18.02.2018 02:02

Nema vece romantike od ove gdje mrtvaci mogu izaci na izbore i opet biti na spisku streljani to nema nigdje na svijetu samo u potocarima kod srebrenice i da posudjuju mrtvace iz drugih opstina da naprave broj koim odgovaratakvu romantiku imas samo u bosni da mrtvaci izlaze na izbore a stoje na popisu mrtvih totije laz dvadesetog vijekazvana srebrenicki genocid

ODGOVORITE