Роналдо у историји ЛШ!

Први до 100 голова у једном клубу! Звезда Реал Мадрида и званично најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо исписао је историју Лиге шампиона.

Фудбал 15.02.2018 | 15:45
Роналдо у историји ЛШ!
'Краљевићи' су у дербију осмине финала савладали Пари Сен Жермен са 3:1, а Португалац је два пута затресо мрежу Парижана.

Роналдо је у 44. минуту из пенала постигао погодак и тако постао први играч који је, у једном клубу, забележио 100 голова у најелитнијем такмичењу, пребацивши бројку на 101, од укупно 116 у том такмичењу 

У "клуб 100" могао би да му се придружи и Лионел Меси који је уписао 97 голова, али је званично најбољи фудбалер света први који је уписао троцифрени број у Лиги шампиона. 

Такође, Португалац је тако наставио низ од седам узастопних сезона са десет и више постигнутих голова у Лиги шампиона, што такође никоме није пошло до сада.

Увек је јединствен осећај када даш гол и твој тим победи. Имао сам срећу да се два пута упишем у стрелце. Марселов гол је веома важан, одиграо је одлично и заслужио је. Ипак, ништа није готово, идемо у Париз да и тамо постигнемо што више погодака и мирно се квалификујемо у другу фазу", рекао је Роналдо новинарима после утакмице. 

Роналдо је задовољан како је екипа двоструког узастопног шампиона Европе реаговала након водјства ПСЖ преко Адријана Рабиоа. 

"Остварили смо битан тријумф. Почели смо добро, али смо примили гол који нас није спутао. Ово је Лига шампоиона, такмичење у коме Реал има велико искуство. Имамо лепу предност, али знамо да је ПСЖ опасан тим са одличним нападачима", навео је он. 

Реванш меч два тима на програму је 6. марта на париском Парку принчева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар