Ronaldo u istoriji LŠ!

Prvi do 100 golova u jednom klubu! Zvezda Real Madrida i zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo ispisao je istoriju Lige šampiona.

Fudbal 15.02.2018 | 15:45
Ronaldo u istoriji LŠ!
'Kraljevići' su u derbiju osmine finala savladali Pari Sen Žermen sa 3:1, a Portugalac je dva puta zatreso mrežu Parižana.

Ronaldo je u 44. minutu iz penala postigao pogodak i tako postao prvi igrač koji je, u jednom klubu, zabeležio 100 golova u najelitnijem takmičenju, prebacivši brojku na 101, od ukupno 116 u tom takmičenju 

U "klub 100" mogao bi da mu se pridruži i Lionel Mesi koji je upisao 97 golova, ali je zvanično najbolji fudbaler sveta prvi koji je upisao trocifreni broj u Ligi šampiona. 

Takođe, Portugalac je tako nastavio niz od sedam uzastopnih sezona sa deset i više postignutih golova u Ligi šampiona, što takođe nikome nije pošlo do sada.

Uvek je jedinstven osećaj kada daš gol i tvoj tim pobedi. Imao sam sreću da se dva puta upišem u strelce. Marselov gol je veoma važan, odigrao je odlično i zaslužio je. Ipak, ništa nije gotovo, idemo u Pariz da i tamo postignemo što više pogodaka i mirno se kvalifikujemo u drugu fazu", rekao je Ronaldo novinarima posle utakmice. 

Ronaldo je zadovoljan kako je ekipa dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope reagovala nakon vodjstva PSŽ preko Adrijana Rabioa. 

"Ostvarili smo bitan trijumf. Počeli smo dobro, ali smo primili gol koji nas nije sputao. Ovo je Liga šampoiona, takmičenje u kome Real ima veliko iskustvo. Imamo lepu prednost, ali znamo da je PSŽ opasan tim sa odličnim napadačima", naveo je on. 

Revanš meč dva tima na programu je 6. marta na pariskom Parku prinčeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar