ЗОИ: Шифрин поново златна, Невена 26., Музаферија 44.!

Српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 26. место у велеслалому на ЗОИ у Пјонгчангу, док је златну медаљу освојила Американка Михаела Шифрин.  Бол се вратио - Музаферија 44. на ЗОИ! Млада бх. скијашица велеслалом трку на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, упркос проблемима са леђима, окончана на солидном 44. мјесту.

Остали спортови 15.02.2018 | 11:30
ЗОИ: Шифрин поново златна, Невена 26., Музаферија 44.!
Игњатовић је трку завршила резултатом 2:25,40 минута, са 5,38 секунди заостатка за победницом.

Шифрин је до друге златне олимпијске медаље дошла резултатом 2:20,02 минута, након што је у другој вожњи надокнадила заостатак од 0,20 секунди за Италијанком Мануелом Мелг, која је на крају заузела осмо место.

Претходно, Шифрин је као 18-годишњакиња освојила златну медаљу у слалому на Играма у Сочију 2014. године, а ту титулу браниће у петак. 

Сребрну медаљу је освојила Норвежанка Рагнхилд Мовинкел са 0,39 секунди заостатка, а бронзу је освојила Италијанка Федерика Брињоне са заостатком од 0,46 секунди за победницом.

Бол се вратио - Музаферија 44. на ЗОИ! Млада бх. скијашица велеслалом трку на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, упркос проблемима са леђима, окончана на солидном 44. мјесту.

Рано јутрос по нашем времену на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу одржана је трка велеслалома, а млада бх. скијашица Елведина Музаферија (18) заузела је 44. мјесто.

Велики проблем Музаферији стварали су проблеми у леђима. Наиме, повреда коју је доживјела у децембру се "активирала", па су болови један од разлога нешто слабијег пласмана.

"Завршила сам 44, али могло је боље. Ипак, проблем је у томе што сам крајем децембра имала повреду леђа, и то се мало било смирило. Али, сада се бол опет враћа. Стаза је била заиста јако захтјевна и дуга. Али ја сам дала максимум од себе што сам могла у том тренутку", каже Музаферија у јављању за МОНДО из Пјонгчанга.

Слалом трка, која је требало да буде одржана јуче, на програму је сутра. Бх. такмичарка нада се да болови неће много утицати на наредни наступ.

"У слалом трци надам се бољем резултату од данашњег, али заиста не когу ниста прогнозирати", поручила је.

До краја ЗОИ она ће још возити супер-велеслалом (Супер-Г) 17. фебруара, спуст 21. и комбинацију два дана касније.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар