ZOI: Šifrin ponovo zlatna, Nevena 26., Muzaferija 44.!

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 26. mesto u veleslalomu na ZOI u Pjongčangu, dok je zlatnu medalju osvojila Amerikanka Mihaela Šifrin.  Bol se vratio - Muzaferija 44. na ZOI! Mlada bh. skijašica veleslalom trku na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, uprkos problemima sa leđima, okončana na solidnom 44. mjestu.

Ostali sportovi 15.02.2018 | 11:30
ZOI: Šifrin ponovo zlatna, Nevena 26., Muzaferija 44.!
Ignjatović je trku završila rezultatom 2:25,40 minuta, sa 5,38 sekundi zaostatka za pobednicom.

Šifrin je do druge zlatne olimpijske medalje došla rezultatom 2:20,02 minuta, nakon što je u drugoj vožnji nadoknadila zaostatak od 0,20 sekundi za Italijankom Manuelom Melg, koja je na kraju zauzela osmo mesto.

Prethodno, Šifrin je kao 18-godišnjakinja osvojila zlatnu medalju u slalomu na Igrama u Sočiju 2014. godine, a tu titulu braniće u petak. 

Srebrnu medalju je osvojila Norvežanka Ragnhild Movinkel sa 0,39 sekundi zaostatka, a bronzu je osvojila Italijanka Federika Brinjone sa zaostatkom od 0,46 sekundi za pobednicom.

Bol se vratio - Muzaferija 44. na ZOI! Mlada bh. skijašica veleslalom trku na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, uprkos problemima sa leđima, okončana na solidnom 44. mjestu.

Rano jutros po našem vremenu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu održana je trka veleslaloma, a mlada bh. skijašica Elvedina Muzaferija (18) zauzela je 44. mjesto.

Veliki problem Muzaferiji stvarali su problemi u leđima. Naime, povreda koju je doživjela u decembru se "aktivirala", pa su bolovi jedan od razloga nešto slabijeg plasmana.

"Završila sam 44, ali moglo je bolje. Ipak, problem je u tome što sam krajem decembra imala povredu leđa, i to se malo bilo smirilo. Ali, sada se bol opet vraća. Staza je bila zaista jako zahtjevna i duga. Ali ja sam dala maksimum od sebe što sam mogla u tom trenutku", kaže Muzaferija u javljanju za MONDO iz Pjongčanga.

Slalom trka, koja je trebalo da bude održana juče, na programu je sutra. Bh. takmičarka nada se da bolovi neće mnogo uticati na naredni nastup.

"U slalom trci nadam se boljem rezultatu od današnjeg, ali zaista ne kogu nista prognozirati", poručila je.

Do kraja ZOI ona će još voziti super-veleslalom (Super-G) 17. februara, spust 21. i kombinaciju dva dana kasnije.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar