МУП има дозволу за увоз оружја

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) тврде да је Дирекција за промет наоружања и војне опреме РС, у поступку набавке ватреног оружја за опремање МУП РС, прибавила све потребне сагласности које издају надлежне институције БиХ за увоз наоружања.

Република Српска 13.02.2018 | 21:23
МУП има дозволу за увоз оружја
Полиција РС набавља ватрено оружје из предузећа „Застава оружје“ из Крагујевца у Србији, а путем Дирекције за промет наоружања и војне опреме РС.

Напомињу да полицијски службеници МУП РС тренутно користе оружје које је у просјеку старо око двадесет година, потврђено је Фени. 

- План министарства је да сваки полицијски службеник, осим редовне опреме, дужи и кратко и дуго наоружање, што је у складу са законом. С тим у вези, количина набављеног наоружања, тачније број дугих цијеви, неће прелазити број полицијских службеника запослених у овом министарству – навели су из МУП РС.

Приликом посјете Руској Федерацији министар унутрашјих послова РС Драган Лукач потписао је у Москви, како напомињу,  Меморандум о разумјевању између МУП РС и Главне управе Министарства унутрашњих послова Руске Федерације за град Москву, који је у складу са одредбама Споразума између Министарства унутрашњих послова Руске Федерације и Министарства безбједности БиХ.

-Меморандум је израз препознате потребе потписница за чвршћом сарадњом и остваривања директног контакта у области сузбијања и борбе против транснационалног криминала и најтежих кривичних дјела, а све у циљу ефикаснијег остваривања права и слобода грађана Републике Српске и Руске Федерације – навели су из МУП РС.

Радови у Центру за обуку полиције РС, у Залужанима код Бањалуке, су у току, а отварање је планирано за Дан Полиције РС, 4.априла.

Раније је то била војна касарна Залужани.

(Фена)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АР

13.02.2018 20:52

Па како то да ми сад увозимо орузје а добијали га на тоне некад тамо давне 92-ге Бозе сацувај да увозимо одакле то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.02.2018 20:52

Не видим шта је овде спорно? Само нечија злоба и да се РС окиви за било шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

14.02.2018 04:51

Ниста није спорно нека купе и тенкове сто се мене тице само зар није било логицније да су за те паре купили радаре па за планираних 100 милиона зараде, које це отици у приватне дзепове, куповали наорузање и опремали полицију. Наравно да је спорно као и свака јавна набавка сто је спорна . Наса РС мала Гватемала .

Name

Тете

13.02.2018 21:34

Колико је наш МУП плитак и глуп.Такве ствари се не објављују и бар трговина оружјем цвјета у свијету само се луди Срби хвале.Баш смо мутави.Шта мислите да МУП Федерације нема ново наоружање ? Људи раде паметно и не зна нико колико и шта имају.Глупи МУП РС и наивни није ни чудо кад у њему сиједе шупци и лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко Из Комисије

13.02.2018 21:35

У РС је масовно разорузавање становниства уводјењем нереално високих пореза на орузје. О томе нико не писе, а људи врацају пистоље, наследјено орузје, ловацке пуске. СУПови су пуни. С друге стране куповином аутоматског орузја и уском сарадњом са Русијом те доводјење крими ликова из Србске Цасти у Парламент пљује се на гробове оних који су се изборили за Републику Српску. Све то мозе изазвати интервенцију западних земаља и укинути РС сто је мозда и циљ оних који су нас довели до овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пласљивац

13.02.2018 22:27

Браво за коментаре. и коме срби да верују...кога да се цувају...ово јавно хвалисање добро анализирати...а народу ни пласљивац...

Name

ре

14.02.2018 08:40

Невјероватна размишљања. Па видите чему је све изложена јавна набавка наоружања за припаднике полиције у Републици Српској, чему би била изложена нека тајна набавка истог оружја. Глупо да глупље не може бити. Ево само један поуздан податак о наоружању полиције-милиције прије рата. У станици милиције центар Сарајево, у магацинима је било лагеровано 550 комада аутоматских пушака и близу 300 хиљада метака. На почетку рата, већина тог оружја је подијељена зеленим береткама и патриотској лиги.

Name

БиХ

14.02.2018 08:04

А ко вам је дао дозволу сигурно опет срби који тамо сједе у зајед.органима БиХ,смијесно,провидно и истинито.

ОДГОВОРИТЕ