Гужвић: Не можете бирати предмете

Припремно рочиште по тужби Бобар банке у стечају против МД-Перић Цомпанy из Бијељине, данас није одржано, имајући у виду одлуку Одбора повјерилаца Бобар банке у стечају са 12. сједнице одржане 30. јануара о подношењу захтјева за изузеће судије Божане Гужвић у парничним поступцима гдје је једна од парничних странака Бобар банка у стечају.

Република Српска 13.02.2018 | 14:22
Гужвић: Не можете бирати предмете
Поступајући судија сматра да је неприхватљиво бирање предмета у којима би могла да поступа судија Божана Гужвић, имајући у виду да су у посљедњих неколико предмета адвокати који заступају Бобар банку у стечају, имали јасан налог стечајног управника да траже изузеће поступајућег судије, а очито да у овом конкретном предмету по тужби Бобар банке у стечају против туженог МД – Перић Цомпанy Бијељина, присутни пуномоћник Бобар банке у стечају, такво овлаштење нема.

Како би се спријечила свака злоупотреба процесних овлаштења која припадају странкама у процесу, као и у циљу пуне заштите интегритета ове правосудне институције, која се налази у сложеној ситуацији условљеној недостатком судија, суд доноси рјешење да се прекида расправљање у предметно-правној ствари до доношења одлуке Вишег привредног суда у Бањалуци, имајући у виду да је и предметно-правни поступак проистекао из ликвидације Бобар банке у стечају.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

КРАТКО И ЈАСНО

13.02.2018 16:22

Осладио се навац младјаном двојцу Марковић/Зеленовић. Па им часна суткиња Гужвић стала на пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

редник

14.02.2018 09:17

Хоће људима који су остали без посла у Батиним фирмама да узму још оно мало сиротиње што им је преостало, а двије године не могу да туже Перића, Павловића, Видића и остале бјељинске тајкуне. Кришки узму хипотеку па је он опет купи за 30% вриједности. Нема закона у Српској.

Name

Судија Гужвић

13.02.2018 16:56

Свака Вам част колегинице. Тако како сте до сад радили и наставите. Ваш став, брзина, резултати и способности сметају другима па ево злоупотребљавају процесне могућности. Е неће моћи! Немају основ да Вас изузму, ЦМС додијељује предмете и ту нема ко шта да каже а не криминална Бобар банка која је ојадила људе од Требиња до Новог Града. Само напријед имајте свој став и брзину као и до сад јер јесте и остаћете број 1 у том суду. Хоће оцјену да Вам смање е па неће моћи. Виши привредни ће брзо рећи своје. Срећно Вам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта Не Ваља

13.02.2018 17:36

Не свиђа им се њен став да радници не враћају фиктивне кредите банке па ето ај изузми је. неце да мозе. предсједник висег привредног има да се насмије и донесе рјесење: одбија се захтјев за изузеце као неоснован прц. ко има бољи од гужвићке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВСТС

13.02.2018 21:13

Да је у Мркоњић то би било давно решено ту нетреба докази брале..... Већ виђено тамо суди судија која је и сама осуђивана, шта рећи а не заплакати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око Моке

14.02.2018 15:51

Неко може да бира.

ОДГОВОРИТЕ