Видео: Бамби Тошић против Плзења - гол и асистенција!

„Најбитније је да сачувамо мрежу нетакнутом у Београду“, каже Партизаново крило.

Фудбал 13.02.2018 | 21:00
Видео: Бамби Тошић против Плзења - гол и асистенција!
Био је то месец у коме је личио на снајперисту. Како нанишани - тако погоди. Од његових пројектила октобра 2013. страдали су Македонци у мундијалским квалификацијама, Џо Харт међу стативама Манчестер Ситија, за 25 минута спаковао је хет-трик у мрежу Краснодара, форму је пренео и на новембарски победоносни поогодак на гостовању Волги, а једну од упечатљивијих серија у дресу ЦСКА Зоран Тошићотворио је против Викторије из Плзења.

У освит још једног дуела са Чесима, можда најкреативнији фудбалер Партизана оживео је сећање на сусрет чији исход би већина Гробара потписала још данас - 3:2.

„Сећам се добро те утакмице. Друго коло групне фазе Лиге шампиона, уместо у Москви, домаћини смо били на стадиону Зенита, терен на нашем није био спреман. Славили смо у мечу у коме сам најпре поравнао резултат после додавање Ахмеда Мусе, а десет минута касније асистирао Кеисукеу Хонди за преокрет“, описао је популарни Бамби дешавања са „Петровског“, пред свега 6.100 навијача.



Тад је матирао Матуиша Козачика, а осим словачког голмана још чак осморица стартера из тадашњег састава Викторије и данас су на располагању повратнику на клупу, Павелу Врби.

„Плзењ је клуб који нити мења много, нити мења често. Ослања се на проверене снаге, годинама игра у истом или сличном саставу“.

Обриси дуела са наредним противником могли су се назрети у контролним сусретима са Слованом из Либереца (1:2) и Теплицама (2:0), клубова који долазе из лиге у којој Викторија доминира. На тим мечевима на Кипру, утисак је, Чеси су демонстрирали сирову снагу.

„Важе за физички јаку екипу. Не могу да се сетим да ли су нас те 2013. тукли, али стоји да су агресивни. То нас очекује и у предстојећем двомечу“.

ЦСКА је после Тошићевих минијатура тријумф потврдио аутоголом Радима Резника, није га много забелео погодак Марека Бакоша у надокнади за коначних 3:2.

„То су биле утакмице групне фазе, узели смо три бода, док је у сусретима елиминационог типа најважније да не примимо гол. Што дуже будемо држали мирном нашу мрежу то су нам веће шансе за позитиван резултат. Јасно нам је да гол у гостима у овој фази такмичења вреди дупло. Најбитније је мрежи сачувамо нетакнутом у Београду, а тек онда да навалимо ка супарничкој“.

Јасно је, вероватно и фудбалерима Викторије, одакле прети највећа опасност.

„Има Партизан доста квалитетних играча у офанзиви, способних да угрозе гол. Верујте ми, није битно ко ће да поентира, само да стекнемо предност пред реванш“.

Осим Зорана Тошића још само један фудбалер у актуелном тиму Партизана има искуства играња са Викторијом. Додуше, негативна, јер је Огњен Ожеговић у августу 2015. био актер двомеча за пласман у грушпну фази Лиге Европе, кад је тим из Плзена у два меча почистио Војводину (2:0, 3:0).

„Ако буде играо, имаће Ожеговић специјалну премију од мене. Увек нађем начин да га мотивишем, размислићу како ће то да буде овај пут“, смешта се Зоран Тошић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар